Kadaise beveik septynerius metus alkoholio nevartojęs A. Vėberis sausio 12-ąją, pareigūnams pareikalavus, į alkotesterį įpūtė 1,6 prom. Tai - vidutinis girtumo laipsnis.

Dar prieš teismo posėdį atlikėjas tikino, jog gailisi padaręs tokią kvailystę ir visu šimtu procentų prisiima atsakomybę. A. Vėberis taip pat gyrė pareigūnus už tai, jog šie puikiai dirba savo darbą.

Į Vilniaus miesto apylinkės teismą atlikėjas atvyko sirgdamas virusu, tad šmaikštavo, jog aplinkiniai gali užsikrėsti.

„Galėjau laisvai atidėti teismo posėdį, nes sergu“, – teigė Aras ir pridūrė, jog nori viską baigti kuo skubiau.

Paklaustas, ar, teismui nusprendus apriboti jo teisę vairuoti, atlikėjas naudosis viešuoju transportu ir kada tą darė paskutinį kartą, 23 metų vairavimo stažą turintis A. Vėberis patikino, jog į troleibusą sėdo mažiausiai prieš dvidešimt metų.

„Sulaukiau kvailo klausimo „Facebook“ tinkle: kaip važinėsiu į koncertus? Tarytum mano kolega Alanas teisių neturi, ar vadybininkas, ar muzikantai“, – sakė A. Vėberis. Atlikėjas tikina, jog vairavimo teisių netekimo atveju jis naudosis taksi paslaugomis, mat Vilnius – ne Niujorkas, atstumai maži.

Už nusižengimą A. Vėberiui gresia piniginė bauda nuo 579 iki 868 eurų, teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo dvejų iki trejų metų ir net administracinis areštas.

Teismo sprendimas bus skelbiamas po dviejų dienų.

2009 metais, filmuodamasis laidoje „Be grimo“, A. Vėberis pasakojo, kad norėdamas nebegerti jis nesivadovavo nei specialia literatūra, nei kodavosi, nei kitų būdų ieškojo. Jis tiesiog nusprendė nebegerti: „Aš neužsibrėžiau sau konkretaus termino, tiesiog apsisprendžiau.“

Tąkart Aras prisipažino, kad alkoholis jam pradėjo trukdyti gyventi: „Yra tekę kreiptis ir į medikus, kad „atpumpuotų“, – apie apslankymus detoksikacijos skyriuje, lašelines ir organizmo valymą pasakojo A. Vėberis. - Vienu metu aš neturėjau stabdžių: kai pagauni kablį – tai daugiadienės prasideda. Kartą iš manęs ir vairuotojo pažymėjimas dviem metams buvo atimtas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)