Seksologas Ianas Kerneris teigia, kad seksas pagal grafiką nėra iš esmės klaidingas, rašo „The Huffington Post“. Jis teigia, kad toks seksualinių santykių planavimas – tai iš esmės yra prioritetinis intymumo vertinimas.

Troškimo laukimas prieštarauja biologijai

Kaip dažnai nuviliate savo partnerį tikindami, kad neturite nuotaikos seksui? I. Kernerio teigimu, idėja, kad troškimas yra spontaniškas, prieštarauja mokslui, kuris rodo, kad troškimas labiau yra reakcija, kuriai atsirasti būtinas jau prasidėjęs procesas.

Taigi pradėkite nuo kūno judesių ir protas neabejotinai pasiduos. Panašu, kad fiziniai kūno judesiai – tai pakankamas pagrindas išjudinti mintis.

Pradėkite nuo vieno karto per savaitę

„Tyrimai rodo, kad seksas kartą per savaitę gerina bendrą pasitenkinimą santykiais“, – teigia I. Kerneris.

Taigi atsiverskite savo kalendorius ir pasižymėkite konkrečias dienas. Pamatysite, kad įtraukę seksą į dienotvarkę imsite jo laukti, o tai galbūt netgi pagyvins santykius.

Kai nebereikia galvoti kada, lieka sugalvoti kaip

I. Kerneris lygina seksą su maistu, kalbant tiksliau, su maisto piramide. Norėdami organizmą aprūpinti visomis būtinomis maistingomis medžiagomis turime laikytis subalansuotos mitybos principų.

„Kaip ir mitybos piramidės atveju, egzistuoja skirtingos sekso kategorijos, kurias turėtumėme prisiminti reguliariai“, – tikina specialistas.

„Seksas su meile ir švelnumu didina emocinį intymumą, seksas vien dėl sekso, nes tai yra gerai ir padeda atsikratyti streso, seksas su fantazija ir seksas, leidžiantis skleistis įvairiems mūsų pojūčiams: regai, klausai, uoslei, lytėjimui ir skoniui“, – tęsė I. Kerneris.

Taigi kokia būtų esminė rekomendacija? Nelaukite seksui tinkamos nuotaikos, nes, anot I. Kernerio, seksas skatina seksą. Griebkite partnerį, kalendorių ir raskite laiko šiam maloniam užsiėmimui ne tik Valentino dienos proga, tačiau taip pat ir kiekvieną savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)