Ilgą istoriją turinčio karnavalo proga Venecijos gyventojai pasipuošia išskirtinio grožio kaukėmis ir kostiumais, vaišinasi gėrimais ir švenčia net dvi savaites, rašo ibtimes.com.

Kaukės – tai skiriamasis Venecijos karnavalo ženklas nuo pat XIII amžiaus, kai žmonės jas naudojo norėdami nuslėpti savo socialinį statusą, nes gyveno tai laikais, kai socialinių sluoksnių sistema buvo itin gaji. Karnavalas rengtas iki XVIII a., kai Venecijos valdymą perėmė prancūzai. Jie nusprendė karnavalo nebeorganizuoti baimindamiesi, kad šis renginys gali prisidėti prie socialinių neramumų.

Venecijos karnavalas tokiu pavidalu, kokiu mes jį matome šiandien, oficialiai ir vėl pradėtas rengti 1979 m., kai vietiniai gyventojai nusprendė prisivilioti daugiau turistų į Veneciją ne sezono metu.

Oficialioje karnavalo internetinėje svetainėje pateiktas ilgas renginių sąrašas: kaukių konkursai, paradai ir užsiėmimai vaikams, o taip pat ir įvairaus amžiaus žmonėms skirti koncertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)