Jis pristato dešimt finansinių klaidų, kurių niekada nedaro turtingi žmonės.

1. Neinvestuoti į save.

Pirmasis Amerikos milijonierius Benjaminas Franklinas ištarė garsiąją frazę „Investicijos į save neša geriausią naudą“. Labai dažnai žmonės prašo, kad darbdaviai jiems pirktų knygas, pasiųstų į seminariją ar kursus. Tačiau šviestis turite pats, jei norite klestėti. Investuokite į save.

2. Pernelyg daug pramogauti.

Vieną dieną užsukau į didįjį vietos restorano „Dave and Buster's“ atidarymą. Jį buvo užplūdę šimtai jaunų (21 – 35 metų) žmonių, kurie švaistė savo vertingą laiką ir pinigus. Dauguma žmonių pramogoms skiria 30 – 50 proc. savo pajamų ir tokiu būdu laikinai pabėga nuo gyvenimo realijų. Tačiau turtingi žmonės šį laiką ir pinigus skiria savo svajonių įgyvendinimui.

3. Imti kreditus pirkiniams.

Daugybė žmonių perka daiktus, kurių negali sau leisti, už pinigus, kurių jie neturi, kad padarytų įspūdį žmonėms, kurių jie nemėgsta. Ši tragedija sužlugdo daugybę žmonių ir sukelia jiems beviltiškumo jausmą, kai tenka mokėti didžiules paskolos palūkanas. Jei žmogus tikisi praturtėti, savo kreditinę kortelę jis naudos verslui plėsti ir reklamuoti, o ne asmeninėms išlaidoms apmokėti.

4. Slėpti pinigus nuo sutuoktinio.

Milijonai susituokusių porų nesikalba apie pinigus. Tai priverčia juos jaustis nepatogiai ir kartais viskas baigiasi konfliktais. Tačiau neįmanoma praturtėti, jei sutuoktinis nežinos jūsų finansinių principų. Pinigai kaupsis tik tuomet, kai tvyros meilė ir kai abu namų ūkio nariai turės aiškų supratimą apie pinigus.

5. Imti paskolą būstui.

Kai kurie „turtingi“ žmonės ima paskolas būstui, bet jie nebūna iš tikrųjų turtingi. Būsto paskola veda į nesibaigiančią sąskaitų, palūkanų mokėjimo ir infliacijos kovą. Paimdami būsto paskolą, už namus sumokate dvigubai didesnę sumą, negu tikroji jų kaina! Turtingi žmonės nuomojasi būstą, kol gali nusipirkti savo namus už santaupas.

6. Kaupti pinigus senatvei.

Pensijų sistema yra pokštas, kurio turėtų vengti žmonės, norintys praturtėti. Jei esate priklausomas nuo valstybinių ar privačių pensijų fondų ir dar gyvybės draudimo, geriau sėskite į „Titaniką“. Be to, jei asmeniškai taupote pinigus tam, kad pasimėgautumėte gyvenimu sulaukę 60 metų, tai yra tas pats, kas taupyti seksą senatvei! Geriau kraukitės turtus, kol esate jauni.

7. Pirkti prastas prekes.

Nuolaidų ir kuponų medžiotojams tai nepatiks, bet pirkdami menkavertes prekes, sulauksite menkaverčio rezultato. Jei gyvensite vadovaudamiesi kainomis, tai ir mirsite, priklausydamas nuo kainų. Užuot pirkę tai, kas yra „pigu“, rinkitės pačią geriausią įmanomą tos grupės prekę. Turtingi žmonės žino, kad įsigyti 40 dolerių kainuojančius marškinius, kurie tarnaus ketverius metus, yra geriau, negu pirkti marškinius už 10 dolerių, kuriuos reikės keisti kasmet.

8. Džiaugsmo stoka.

Vartotojiškumas yra juokingas dalykas. Dirbdami 50 savaičių, žmonės svajoja apie atostogas, o kai galiausiai sulaukia savo išsvajotų dviejų savaičių, pradeda galvoti apie darbą. Jei norite tapti turtingas, turite džiaugtis turimais pinigais, ar tai būtų 10, ar 100 dolerių. Jūsų pinigai tik kaupsis, jeigu juos vertinsite ir galvosite, kaip dar galite jais pasidžiaugti. Žmogus visada gauna daugiau to, kas jam patinka.

9. Netaupyti.

Dauguma žmonių iššvaisto pinigus įvairiausiems pirkiniams. Kai jie savo sąskaitoje pamato x sumą pinigų, automatiškai pradeda galvoti, ko jiems „reikia“, ir nedelsiant tai nusiperka. Tačiau tokio impulsyvaus elgesio reikėtų atsisakyti. Turtingi žmonės santaupoms atideda mažiausiai 10 proc. savo uždarbio ir retai ima asmenines paskolas, nors jiems ir atrodo, kad ji praverstų. Taigi taupykite.

10. Dirbti dėl pinigų.

Didžioji dauguma žmonių šiame pasaulyje dirba dėl pinigų, tačiau turtingi žmonės leidžia pinigams dirbti už juos. Jie žino, kad jų pinigai bus šalutinis produktas tos paslaugos, kurią jie suteikia parduotuvei. Turtingi žmonės taip pat pripažįsta tą faktą, kad jų materialusis turtas yra viso jų indėlio į visuomenę bendroji suma. Štai kodėl jie niekada nedirba dėl pinigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (379)