Ledo storis siekė 25 cm, vėjas 8-10 m/sek. Dalyvius pasveikino Šiaulių sporto mokyklos vadovai ir palinkėjo saugaus ekstremalaus buriavimo. Varžybų organizatoriai turėjo nemažai nerimo dėl saugumo ant ledo, todėl jauniausi dalyviai liko krante.

Prasidėjus treniruočių važiavimams, pasipylė bėdos. Antano Gerasimavičiaus valdomos vėjarogės įlėkė į siaurą vėjo išgraužtą properšą ir sulaužė skersinį, sulinko nuo smūgio galinė DN pačiūža, lūžo giko detalė.

„Ice optimist“ pilotas Albertas Valečka dideliu greičiu (50 km/val.) įskriejo į siaurą properšą ir jo jachta nuo smūgio lūžo pusiau. Laimė, lenktynininkas sunkiai nenukentėjo, o atsipirko tik keliais sumušimais ir mėlyne po akimi. T-98, vairuojamos Dominyko Žyžio, taip pat prasmego po ledu ir tik sportininko meistriškumo dėka jam pavyko išvengti didesnių problemų.

Lūžo ir „Open“ klasės ledrogių skersinis, o keletas pilotų turėjo vargo su ledo išgraužomis. Patyrusi Lietuvos ledrogių rinktinės trenerė Irutė Žičkuvienė ir lenktynių vyriausiasis teisėjas D. Gerasimavičius priėmė sprendimą varžybas nutraukti. Saugumas - svarbiausia. Pliusinė oro temperatūra, stiprus vėjas ir lietus atliko savo juodą darbą ir ledas tapo nesaugus.

Visai kitokios nuotaikos vyravo Vilniaus DN čempionate. Sekmadienį Trakuose Galvės ežero ledas buvo lygus kaip stiklas, storis virš 20 cm. Properšų nebuvo, tik viena kita eketė likusi nuo žvejų. Vėjas puikus 7 m/sek. Įvyko šeši važiavimai. Ledo rogės skriejo dideliais greičiais ir distanciją įveikdavo per keletą minučių.

Neaplenkiamas buvo Algirdas Žižys iš Vilniaus jachtklubo. Jis išvystydavo maksimalų - apie 90 km/val. greitį. Užtikrintai važiavo ir kitas šio klubo atstovas Vadimas Grigonis, iškovojęs antrą vietą. Sėkmingai varžybose debiutavo D. Žižys, atstovaujantis „NBA/Poseidono-Esc“ komandai. Jis užėmė trečią vietą. Jo pergalę nulėmė geresnis paskutinis važiavimas. Surinkęs vienodai baudos taškų Gintaras Chomentauskas liko ketvirtas.

Šiose varžybose negalėjo dalyvauti geriausią tarptautinį reitingą turintis Šarūnas Sodeika, Jis DN pasaulio čempionate Švedijoje po sėkmingo starto pirmame važiavime patyrė sunkią traumą. Plyšo kojos raumenys ir sportininkui šiais metais sezonas baigėsi.

Galutiniai Vilniaus DN čempionato rezultatai:

1. A. Žižys (Vilniaus jachtklubas) - 5 baudos taškai
2. V. Grigonis (Vilniaus jachtklubas) - 10
3. D. Žižys (NBA/Poseidonas-Esc) - 1
4. G. Chomentauskas (Vilniaus jachtklubas) - 17
5. A. Gerasimavičius (NBA/Poseidonas-Esc) - 32
6. A. Puskunigis (Vilniaus jachtklubas) - 33

Maratono distanciją aplink Galvės ir Skaisčio ežerus taip pat laimėjo A. Žižys, antras Vadimas Grigonis, o trečias - Gintaras Chomentauskas.

Ledrogių entuziastai dar tikisi sulaukti gerų oro prognozių ir dalyvauti atidėtose Lietuvos ledo jachtų taurės varžybose ir Lietuvos čempionate. Jaunieji sportininkai ruošiasi Europos ir pasaulio jaunimo Dn ir „Ice optimist“ čempionatui Estijos Parnu mieste.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją