Vokiečių rankininkai tarsi užkalė lentomis savo vartus ir dėl geros gynybos triumfavo finalo kovoje. Ispanams beliko pripažinti vokiečių pranašumą rezultatu 17:24.

Vokiečiai dominavo nuo pat rungtyniavo pradžios. Ispanai per pirmas 10 minučių pelnė tik vieną įvartį – 5:1. Pirmas kėlinys baigėsi rezultatu 10:6. Antrame vokiečiai ir toliau palengva didino savo persvarą, nesuteikdami ispanams jokių vilčių kovoti dėl titulo. Tai buvo geriausia gynyba čempionato finalų istorijoje. Prieš tai prasčiausiai sekėsi serbams finale su danais – tuomet pralaimėtojai pelnė 19 įvarčių. Geriausiais rungtynių žaidėjais pripažinti abiejų ekipų vartininkai Andreasas Wolffas ir Sterbikas Caparas.

Ispanams tai buvo ketvirtas pralaimėtas finalas. Jie kol kas nėra tapę Europos čempionais. Vokiečiai pastarąjį kartą triumfavo 2004 metais. Šis titulas jiems antras.

Beje, finalininkai jau buvo susitikę šiame čempionate grupės rungtynėse. Tuomet stipresni buvo ispanai – 32:29. Tai buvo vienintelis vokiečių pralaimėjimas Lenkijoje.

Kovoje dėl trečios vietos Kroatijos rinktinė įveikė didžiausią čempionato staigmeną – Norvegijos rinktinę, rezultatu 31:24. Po pirmo kėlinio rezultatas buvo 15:11 kroatų naudai. 49 minutę Kroatijos persvara ištirpo iki 22:21 ir tuomet raudoną kortelę gavo vienas iš jų žaidėjų. Tačiau viskas pakrypo ne taip, kaip buvo galima spėti – kroatai pradėjo dominuoti ir nutolo 28:21. Tai buvo lemiama atkarpa, lėmusi trečios vietos nugalėtoją. Kroatams tai – trečia bronza. Lygiai tokį pat rezultatą jie pasiekė 1994 ir 2012 meatis. Sidabrą ekipa iškovojo 2008 ir 2012 metais. Tuo tarpu norvegams tai – geriausias pasiekimas Europos čempionate per jų rinktinės istoriją.

Paskelbta ir simbolinė čempionato rinktinė:

Vartininkas: Andreas Wolff (Vokietija)

Kairys kraštas: Manuel Strlek (Kroatija)

Kairys pusiau kraštas: Michal Jurecki (Lenkija)

Įžaidėjas: Sander Sagosen (Norvegija)

Dešinys pusiau kraštas: Johan Jakobsson (Švedija)

Dešinys kraštas: Tobias Reichmann (Vokietija)

Linijos žaidėjas: Julen Aguinagalde (Ispanija)

Geriausias gynėjas: Henrik Mollgaard (Danija)

Naudingiausias žaidėjas: Raul Entrerrios (Ispanija)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)