"Programos tikslas - padėti šalims stiprinti ne tik didžiuosius kiekvienos šalies verslo ir pramonės centrus, bet ir skatinti ekonomikos plėtrą regionų mastu. Taip pat siekiama stiprinti ryšius su ES narėmis bei Baltijos jūros regiono valstybėmis", - antradienį spaudos konferencijoje sakė Nacionalinės regionų plėtros agentūros, administruojančios minėtą programą, generalinis direktorius Mindaugas Danys.

Pinigai bus skirti projektus pateikusioms ne pelno įmonėms, kurios bus parinktos konkurso būdu. Paraiškas galima pateikti iki šių metų vasario 28 dienos.

Pagal programą "Mažųjų projektų fondai" remiama ekonominė plėtra, mokymas ir įdarbinimas, kultūriniai mainai, planavimo ir plėtros studijos, aplinkosaugos, turizmo, sveikatos ir informacijos bei komunikacijos sritys.

Minimali parama vienam projektui - 10 tūkst. eurų (apie 36 tūkst. litų), maksimali - 300 tūkst. eurų (apie 1,1 mln. litų). Ne mažiau kaip 20 proc. bendros projekto vertės turi būti finansuojama iš vietos šaltinių.

2003-aisiais šiems projektams Lietuvoje įgyvendinti ketinama skirti 3 mln. eurų (apie 10,8 mln. litų). 2001 metais parama buvo suteikta 22 regioniniams projektams, panaudojant visą ES skirtą sumą - 950 tūkst. eurų (apie 3,42 mln. litų).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją