Kinijos kompaniją domina galimybė Klaipėdos uoste įsigyti terminalą, o ateityje dalyvauti vystant išorinį uostą. Dėl šių planų bei atstovybės steigimo uoste lankėsi „China Merchants Holdings (International) Co., Ltd“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Henry Fengas, informuojama Klaipėdos uosto pranešime žiniasklaidai.

„Jie mato Klaipėdą, kaip patrauklią Šilko kelio, kurį šiuo metu plėtoja Kinijos vyriausybė, vietą transporto ir logistikos centrui vakaruose. Uosto direkcija pasiūlė patalpas atstovybei, kurios jiems tiko“, – sako Artūras Drungilas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius.

Pernai Uosto direkcija su „China Merchants group“ bei „China Merchants Holdings (International) Co., Ltd“ pasirašė keturis memorandumus dėl galimybės įsteigti Šilko kelio transporto ir logistikos centrą Klaipėdoje bei dėl strateginės partnerystės vystant šio centro steigimo projektą, taip pat dėl galimybės plėtoti išorinį uostą.

„China Merchants group“ – viena stambiausių Kinijos valstybinių kompanijų, lyderė tarp Kinijos valstybinių uostų operatorių. Įmonė taip pat teikia bankininkystės, vertybinių popierių, draudimo ir draudimo tarpininkavimo, fondo ir fondo valdymo paslaugas, vertybinių popierių emisijų, interneto vertybinių popierių prekybos paslaugas, taip pat yra tiesioginių investicijų valdymo paslaugų platforma. „China Merchants group“ šiuo metu įgyvendina 300 mln. dolerių vertės projektą Baltarusijoje, greta Minsko oro uosto kompanija kuria milžinišką pramonės parką „Didysis akmuo“. Pirmąjį etapą planuoja atlikti iki 2016-ųjų pabaigos. Vykstant statyboms per Klaipėdos uostą numatoma vežti statybines medžiagas, įrangą, konstrukcijas, o pradėjus gamykloms veikti – įvežti joms žaliavas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)