Pamokėlė vyko kiek neįprastoje, bet itin šiltoje ir nuotaikingoje aplinkoje – žirgų apsuptyje. Išklausę patarimų, vaikučiai turėjo galimybę ne tik paglostyti, prisiglausti prie žirgų, bet ir pajodinėti.

Pareigūnai, pabendravę su vaikučių specialiųjų poreikių pedagogais, išsiaiškino, su kokiais pagrindiniais sunkumais tenka susidurti šiems vaikams, kokie faktoriai sukelia grėsmę jų saugumui ir ką galima kartu nuveikti, kad šiuos faktorius pašalinti.

Patirtis rodo, kad nemaža visuomenės dalis nežino, kaip tinkamai elgtis, susidūrus su specialiuosius poreikius turinčiais vaikais, pavyzdžiui, kai toks vaikas pasimeta gatvėje ir pradeda neįprastai elgtis, sutrikęs iš išgąsčio. Deja, dauguma žmonių abejingai praeina pro šalį.

Pareigūnai dėkingi prevencinių renginių ir priemonių socialiniams partneriams – UAB „Lietuvos žirgynas“, kuris noriai prisideda prie kilnių ir prasmingų prevencinių renginių Vilniaus rajone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją