Andrejaus Ivanovo nuotraukoje - Gabrielė Leščinskaitė.

Ketvirtadienį vykusiose jaunimo merginų 12,5 km lenktynėse G. Leščinskaitė, pranokusi 32-i varžoves, užėmė 35-ą vietą. Ketvirta startavusi lietuvė prašovė keturis kartus (0+2+1+1) ir nugalėtojai pralaimėjo 5 min. 9 sek.

G. Leščinskaitė po pirmos šaudymo serijos buvo 18-a, o po antros nukrito į ketvirtą dešimtuką.

Pasaulio pirmenybės vyksta ten pat, kur G. Leščinskaitė prieš trejus tapo Europos jaunimo žiemos olimpinio festivalio vicečempione.

Lietuvos biatlonininkė, kuriai kovo 25-ą dieną sukaks 20 metų, savo pirmu pasirodymu čempionate nebuvo patenkinta.

„Įspūdžiai nekokie. Nepamenu, kada buvo taip sunku. Jaučiausi prastai ir jau antrame rate svajojau apie finišą“, - pasakojo G. Leščinskaitė. - Trasa ir taip gana sunki, o dėl beveik dešimties laipsnių šilumos ji dar tapo šlapia ir purvina. Buvo nepakeliamai sunku. Tikiuosi, kad iki šeštadienį vyksiančių sprinto lenktynių pavyks atsigauti.“

Aukso medalį iškovojo be klaidų šaudžiusi Austrijos atstovė Susanna Kurzthaler - 39 min. 52,7 sek. Sidabras atiteko kartą šaudykloje suklydusiai ukrainietei Anastasijai Merkušinai (+8,6 sek.), o bronzą iškovojo baudos minučių išvengusi kita austrė Julia Schwaiger (+21,4 sek.).

Tris kartus šaudykloje suklydusi (0+1+1+1) kita Lietuvos atstovė Kotryna Vitkūnaitė tarp 67 dalyvių liko 48-a (+8.54,2).

Trečiadienį iš lietuvių geriausiai pasirodė Vitalija Kutkauskaitė. Ji jaunių merginų 10 km lenktynėse tarp 91-os dalyvės buvo 66-a.

Penktadienį ir šeštadienį vyks sprinto lenktynės. Čempionato jaunių varžybose dar dalyvauja Nadežda Derendiajeva, Lukas Čepulis, Dainius Bielinis ir Linas Banys, o jaunimo - Šarūnas Jukna, Deividas Demkovas, Artiomas Serdiukovas ir Radoslavas Aleksandrovas.

Lietuvos vaikinai liko toli nuo lyderių

Kukliai jaunimo vaikinų 15 km asmeninėse lenktynėse startavo ir toli nuo lyderių liko visi trys Lietuvos atstovai. Geriausiai sekėsi Artiomui Serdiukovui, kuris „uždirbo“ 5 baudos minutes ir sugaišęs 55 minutes 36,1 sekundės užėmė 81-ą vietą.

Taip pat penkis kartus šaudyklose suklydęs Radoslavas Aleksandrovas (58:03,3; 5) tenkinosi 92-a pozicija, o šešis kartus į taikinius nepataikęs Deividas Demkovas (1:00:24,4; 6) liko 97-as tarp 102-jų dalyvių.

Čempionu tapo austras Felixas Leitneris (41:55,4; 1), sidabras atiteko italui Andreai Baretto (43:46,2), bronza – amerikiečiui Seanui Doherty (43:56,5; 2).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją