Dar 1825 metais paties Napoleono užsakymu iškastas kanalas buvo naudojamas vandeniui ir prekėms į Paryžių plukdyti. Jo ilgis – apie 4,5 kilometro. Nors tikslui, kuriam ir buvo pastatytas, jis nenaudojamas jau seniai, Sen Marteno kanalas ir šiai dienai išlieka vienu iš mėgstamiausių turistų objektų, juo visus metus smalsuolius plukdo baržos.

Faktas, kad tokius kanalus būtina reguliariai valyti, nieko nestebina. Darbų ėmęsi darbininkai tikėjosi, kad dugne ras pačių įvairiausių ir keisčiausių daiktų.

Prieš iš kanalo išleidžiant vandenį, buvo perkeltos visos jame gyvenančios žuvys. Tai, ką kanalo dugne pamatė darbininkai, nustebino net ir visko mačiusius.

Spėjama, kad motorolerius paliko vagys

Kanalą valę darbininkai Sen Marteno kanalo dugne rado daugybę motorolerių, dviračių ir padangų, kurie kanale atsidūrė per pastaruosius 15 metų.

Netoliese kanalo gyvenantys žmonės sako, kad dauguma iš kanalo dugno ištrauktų motorolerių greičiausiai vogti. Dažniausiai šios dviratės transporto priemonės vagiamos kitiems nusikaltimams daryti, tvirtina vietiniai.

Dažniausiai, kai nusikaltėliams pavyksta pabėgti, šios transporto priemonės tiesiog nuskandinamos kanale. Palikti jas gatvėje pernelyg rizikinga, nes teismo medicinos ekspertams jos gali padėti gana nesunkiai rasti nusikaltėlius. Vanduo – puiki terpė jiems paslėpti.

Skelbiama, kad Sen Marteno kanalo valymo darbai Prancūzijos savivaldybei kainavo 9,5 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)