160 kilometrų besitęsiantis dviračių kelias vadinasi Shimanami Kaido ir yra vienas populiariausių dviračių takų visoje Japonijoje. Milžiniški tiltai jungia šešias salas, o tako pradžia yra maždaug 45 min traukiniu nuo Hirošimos.

„Pirmą dieną atvykau gan anksti, išsinuomojau labai prastą dviratį ir pradėjau kelionę. Oras buvo apsiniaukęs, karts nuo karto lašnodavo. Kadangi pirmą dieną pradėjau vėlai, keliolika paskutinių kilometrų turėjau važiuoti visiškoje tamsoje per lietų. Kai pagaliau pasiekiau miestelį, kuriame planavau apsistoti, paaiškėjo, kad neliko jokių laisvų viešbučių. Teko brangiai mokėti už nakvynę – 60 eurų be pusryčių ir net nebuvo tinkamos vietos dviračiui palikti.

Kitą dieną atsikėliau 6 ryto ir ramiai važiavau 80 kilometrų atgal“, – pasakoja J. Laukaitis.

Vaikinas pasakoja, kad pats kelias buvo įspūdingai gražus, nes driekėsi pakrante arba milžiniškais tiltais, kurie jungdavo salas. Nors Japonijoje daug žmonių važinėja dviračiais, Jokūbas pakeliui jų sutiko ne tiek jau ir daug, mat keliavo ne sezono metu.

„Didžiausią įspūdį paliko tai, kad Japonijoje senyvo amžiaus žmonės yra labai sportiški. Mačiau daug vyresnio amžiaus vyrų ir moterų važiuojančių tam tikras atkarpas su dviračiais, kartais tą darančių net grupelėmis. Kitą kartą Japonijoje mielai pravažiuočiau visą kelią dar kartą“, – sako vaikinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją