Sudoku taisyklės apriboja žaidėją laike. Juk nespręsime galvosūkio ištisai. Lygiai taip pat ir vestuvinės suknelės paieškos – apriboja ieškotoją laike. Idealiausia leistis į vestuvinės suknelės paieškas likus maždaug šešiems mėnesiams iki pačios vestuvių šventės.

Nepradėkite savo paieškos anksčiau – pavargsite, pasimesite ir pasiklysite. Lygiai taip pat neatidėkite suknelės paieškos paskutiniam etapui. Spontaniškumas žavingas ir turi savo šarmo, tačiau jis turi būti pamatuotas, ypač jei kalbame apie vestuvinę suknelę.

Vestuvių portalo www.myday.lt specialistai rekomenduojame pradėti vestuvinės suknelės paieškas nuo pačios suknelės idėjos išsigryninimo. Apžiūrėkite internete Jums patinkančius vestuvinių suknelių modelius. Jie gali būti pačių įvairiausių siluetų bei skirtingų stilistikų. Svarbiausia, jog išsirinktumėte tai, kas jums patinka kaip pati vestuvinės suknelės idėja.

Vėliau, su jau turima vestuvinės suknelės idėja, apsilankykite vestuvinių suknelių salonuose ir pasimatuokite tas vestuvines sukneles, kurios atitinka Jūsų pasirinktą idėją ar yra jai artimos. Būkite drąsios ir žingeidžios, pasimatuokite net ir tas sukneles, kurios patraukė Jūsų dėmesį, nors nebūtinai ir atitinka pirminę Jūsų vestuvinės suknelės idėją. Besimatuodamos skirtingų stilių bei siluetų sukneles būkite jautrios ir atidžios.

Svarbiausia, atkreipkite dėmesį į tai, kaip Jūs jaučiatės su vienokia, ar kitokia suknele. Nuoširdžiai įsiklausykite į save ir paanalizuokite, kas Jums vienoje, ar kitoje suknelėje patinka, o kas ne. Atsakykite į klausimą, ar patogiai jaučiatės. Juk su vestuvine suknele Jums teks ne tik pozuoti žavingoms fotografijoms, tačiau šokti, vaikščioti, sėdėti, tiesiog būti ir jaustis puikiai.

Kitas svarbus sudoku aspektas, tai apsvarstytas pasirinkimas iš kelių galimų variantų. Vestuvinės suknelės paieškos lygiai taip pat reikalauja apsvarstytų pasirinkimų. Todėl kai jau išsirinkote Jums tinkantį ir patinkantį suknelės modelį turėsite nuspręsti - suknelę pirksite, nuomosite, siųsite ar mėginsite laimę perkant suknelę internetu iš Kinijos.

Vestuvinės suknelės nuoma salone

Vestuvinių suknelių nuomos salonai dažniausiai turi tikrai neblogą vestuvinių suknelių pasirinkimo asortimentą. Salonas pasirūpina suknelės pritaikymu būtent Jūsų figūrai, o be to Jums nereikia rūpintis suknelės tvarkymu po vestuvių. Tačiau nuomos kainos, ypač didmiesčiuose, svyruoja nuo 500-1000 Eurų. Kitas svarbus aspektas, į kurį dera atkreipti dėmesį yra tai, jog Jūsų pasirinktą suknelę iki Jūsų kažkas jau bus dėvėjęs ar dar dėvės, tad negalite būti visiškai tikra, jog gausite kruopščiai ir atidžiai sutvarkytą suknelę, nors salonas ir žada jog viskas bus idealu.

Vestuvinės suknelės pirkimas salone

Vestuvinių suknelių salonai pelnytai gali didžiuotis galėdami pristatyti žymiausių vestuvinių suknelių mados namų kolekcijas Lietuvos rinkai. Pasirinkus suknelę ji bus užsakyta ir pritaikyta išskirtinai Jums. Pliusas – suknelę dėvėsite tik Jūs ir galėsite būti užtikrinta suknelės atitikimu Jūsų figūros poreikiams. Minusas – didžiulės kainos.

Vestuvinės suknelės įsigijimas iš buvusių nuotakų

Šaunus pasirinkimas, ypač turint omeny tai, jog kainos tiesiog stulbinančiai patrauklios. Kartą dėvėtos vestuvinės suknelės yra parduodamos maždaug už pusę pirkimo/siuvimo kainos. Be to, buvusios nuotakos yra suinteresuotos parduoti. Tad mažumėlę derybų ir puikus sandėris garantuotas. Dar daugiau, neretai galite įsigyti ypatingo grožio ir elegancijos šedevrus. Žinoma, perkant vestuvinę suknelę iš buvusių nuotakų susidursite su keletu keblumų. Visų pirma, teks skirti laiko susitikimams su buvusiomis nuotakomis, suknelės matavimasis ne visuomet bus patogus, nes dažniausiai tai teks daryti namuose pas buvusias nuotakas.

Jei vis dėl to nusprendėte įsigyti suknelę iš buvusių nuotakų, ar pasmalsauti, kokios gi tos buvusių nuotakų suknelės apsilankykite suknelių komiso salonuose.

Vestuvinių suknelių įsigijimas komiso salone

Vestuvinių suknelių komiso salone, jei nusišypsos sėkmė, galite sutikti ir dizainerių kurtų suknelių ar tiesiog stulbinančių elegancijos apraiškų. Pagrindiniai komiso salono pliusai – asortimento įvairovė ir patrauklios kainos. Be to, atšokus savąsias vestuves, įsigytą suknelę galėsite atgal pateikti komisui ir taip susigrąžinti dalį pinigų. Minusai – suknelės vienetinės. Tad atradus savąją suknelę sprendimą įsigyti ar ne, teks priimti skubiai.

Vestuvinės suknelės siuvimas. Siuvėjos ir dizaineriai

Du visiškai skirtingi variantai kainos, laiko sąnaudų ir užtikrintumo rezultatu atžvilgiu.

Pasirinkus siūdintis vestuvinę suknelę pas siuvėją turite turėti omenyje, jog dizaineriu teks būti Jums. Taip, siuvėja Jums galės duoti šiek tiek patarimų, tačiau jie bus daugiau techninio pobūdžio ir tai nebūtinai. Ne visų siuvėjų stiprioji pusė yra modelių konstravimas. Be to, jei pasirinksite sudėtingą modelį, gali nutikti taip, jog tikėto efekto nesulauksite. Dar daugiau, turėsite skirti laiko keletui primatavimų. Jų kiekis, žinoma, priklausys nuo suknelės modelio sudėtingumo bei siuvėjos patirties ir meistrystės.

Aptariant kainas paminėtina, jog siuvėjos darbas kainuos 600-900Eur., priklausomai nuo pasirinkto modelio bei, žinoma, naudojamų medžiagų. Paminėtina, jog gali nutikti ir taip, jog medžiagomis teks pasirūpinti Jums.

Pasirinkus dizainerio paslaugas, pirmiausia reikia turėti omeny, jog paslaugų kainos prasideda nuo 1000 Eur. plius pasirinktos medžiagos. Pažymėtina, jog pasirinkus dizainerio paslaugas galėsite džiaugtis vienetine suknele sukurta būtent Jums. Dizaineris pasirūpins visais tiek techniniais, tiek estetiniais sprendimais ir, žinoma, medžiagomis. Na, o dėl primatavimų, jiems vis viena reikės skirti laiko.

Vestuvinės suknelės pirkimas internetu

Žymusis Aliexpress. Taip, ten galima atrasti ir neblogų dalykų, tačiau... Išmintis byloja, jog stebuklų nebūna. Tad naivu tikėtis, jog suknelė, kainuojanti vos 100 Eurų, realybėje atrodys būtent taip, kaip atrodo pateiktose fotografijose, kurios dažniausiai yra „pasiskolintos” iš žymių vestuvinių suknelių mados namų. Labai gaila, tačiau dažniausiai nutinka taip, jog suknelė, kuri kainavo 100 Eurų, finale pavirsta kone 500-600 Eurų finansine išraiška.

Kodėl ir kaip tai nutinka? Visų pirma, kadangi įsigyjate prekę iš Kinijos, teks mokėti už jos atsiuntimą, plius muitinės mokesčius. Be to, tikimybė, jog įsigytą suknelę teks taisyti pritaikant ją Jums yra ypatingai didžiulė. Taigi siuvėjos paslaugos jums kainuos papildomai 100-200 Eur. O ką jau kalbėti apie sugaištą laiką bei nerimą ir nusivylimą.

Tad leiskitės į vestuvinės suknelės paieškas ne viena, o drauge su logika, šypsena, kritika, nuojauta, kantrybe ir kūrybiškumu. Būkite kritiškos, atidžios, smalsios ir kaip visada, žavingos.