„Norime pasidalinti mūsų nuostabaus kelio „Šilėnai – Jonaitiškis – Polekėlė“ vaizdais Radviliškio rajone. Jau labai daug kartų girdėjom daugybę pažadų dėl mūsų kelio išasfaltavimo, tačiau niekas nevyksta – tylu ir ramu. Važinėjame kaip ir iki šiol tais pačiais žvyrkeliais, ir taip yra kiekvieną dieną važiuojant šiuo keliu į miestą, darbą ir atgal į namus...“, – skundėsi Polekėlės kaimo gyventojai.

Pasak jų, kelio duobės netvarkytos nuo rudens. „Žinoma, jos dabar yra užšalusios ir, kaip kelininkai pasakytų, nieko negalima dabar daryti, tačiau Jūs patys pabandykite kiekvieną dieną, žiemą, rudenį, pavasarį ar vasarą pasivažinėti tokiais keliais?“, – piktinosi bendruomenė, sakanti, kad kol sulauks dėmesio, teks pakeisti dar ne vieną automobilį ...

DELFI kreipėsi į Lietuvos automobilių kelių direkciją (LAKD), kurios atstovai patikino, kad praėjus šalčiams, bus imtasi kelio tvarkymo darbų.

„Tik išėjus pašalui, šis žvyrkelis bus suprofiliuotas. Artimiausiu metu numatomas ir kelio asfaltavimas. Šiuo metu sudaryta Trumpų žvyrkelių ruožų tarp jau asfaltuotų kelio ruožų asfaltavimo programa, kurioje yra numatytas kelio Nr.3403 Šilėnai-Sidariai-Šiaulėnai ruožai nuo 1,16 iki 5,11 km ir nuo 6,76 iki 12,42 km (ruožas per Jonaitiškius jau asfaltuotas) bei kelio Nr. 3411 Tyruliai-Polekėlė-Jaugėlai ruožas nuo 0,0 iki 0,9 km (ruožas per Polekėlę jau asfaltuotas) asfaltavimas", – patikino LAKD specialistai.

Komentare nurodoma, kad preliminarus planuojamas programos įgyvendinimas – 2016-2017 m., terminai priklausys nuo Kelių priežiūros ir plėtros programai skiriamų lėšų. Išasfaltavus minėtus kelio ruožus, bus užtikrinta galimybė asfaltuotu keliu nuvykti iš Šilėnų (Radviliškio) į Polekėlę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (418)