„Lietuvos čempionate bus kovojama ne tik dėl medalių. Po šalies pirmenybių paaiškės Lietuvos rinktinės sudėtis, kuri kovos dėl kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Šiais metais mūsų laukia du olimpiniai atrankos turnyrai. Profesionalų lygoje kovojantys Eimantas Stanionis ir Evaldas Petrauskas turės galimybę užsitikrinti vietas olimpiadoje ir APB lygos kovose“, - sakė Lietuvos bokso rinktinės treneris Vidas Bružas.

Didžiausia intriga Lietuvos čempionate laukiama svorio kategorijoje iki 91 kg. Net 16-a kartų Lietuvos čempionu tapęs Vitalijus Subačius sieks susigrąžinti titulą iš pernai auksą iškovojusio Tado Tamašausko.

Iš viso Lietuvos čempionate vyrai kovos dešimtyje, o moterys penkiose svorio kategorijose.

„Merginų boksas vis labiau populiarėja ir jų kovos tampa vis labiau intriguojančios. Pernai Rūta Sutkutė tapo Europos jaunimo čempionato prizininke, taigi mūsų boksininkės jau pasiekia rezultatų ir tarptautinėje arenoje. Atkakli kova laukia ir šalies čempionate“, - tvirtino V. Bružas.

Ketvirtadienį 13 val. prasidės Lietuvos čempionato ketvirtfinaliai, penktadienį 15 val. vyks pusfinaliai. Lietuvos bokso čempionato nugalėtojai paaiškės šeštadienį, lemiamos kovos prasidės 12 val. Visos
Lietuvos bokso čempionato kovos vyks LEU Didžiojoje sporto salėje (Studentų g. 9).

Lietuvos čempionato finalus tiesiogiai transliuos DELFI TV.

Lietuvos bokso čempionatas organizuojamas jau 92-ą kartą. Nuo 1923 metų rengiamos pirmenybės neįvyko tik kartą – prasidėjus II pasauliniam karui 1941 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)