Tarp jaunių vaikinų geriausiai pasirodė Rokas Jukna, pogrupyje iškovojęs 4 pergales iš 6 galimų ir atkrintamame etape nugalėjęs savo pirmą varžovą – čeką Janą Stehliką (15:12). Tačiau vėliau mūsiškis nusileido prancūzui Simonui Contrepois. R. Jukna užėmė 101-ą vietą tarp 278 dalyvių.

Kiti vaikinai pasirodė kukliau. Leonardas Kalininas buvo 145-as, Dominykas Bartaška – 164-as, o Domantas Ivanauskas – 257-as.

Merginų tarpe abi Lietuvos atstovės Olivija Mašalo ir Patricija Ščetko pogrupiuose iškovojo po 2 pergales, tačiau įdurtų ir gautų dūrių koeficientas lėmė, jog atkrintamame etape pasirodymą tęsė tik O. Mašalo.

Deja, pirmas susitikimas mūsų fechtuotojai buvo nesėkmingas ir ji 12:15 pralaimėjo prancūzei Agathai Lanteri. O. Mašalo tarp 256-ių dalyvių užėmė 179-ą, o P. Ščetko – 195-ą vietas.

Barselonoje startavo vienintelė lietuvė Jūratė Marclay. Pogrupyje įveikusi 2 priešininkes iš 6, špagininkė tęsė pasirodymą atkrintamame etape, tačiau jau pirmoje kovoje teko pripažinti Venesuelos atstovės Lizie Asis pranašumą rezultatu 13:15.

Nors šiose varžybose mūsų sportininkai neblizgėjo, tačiau Bratislavoje jaunių laukęs tikras kovų maratonas – daugiau nei po pustrečio šimto dalyvių tiek vaikinų, tiek merginų grupėse - buvo puiki galimybė pasisemti naudingos patirties artėjant startams Europos ir pasaulio čempionatuose kovą ir balandį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)