Namų duris žurnalistams atvėręs Vladas Garastas išdidžiai rodys trofėjų pilną kambarį, jo žmona Irena – ant sienų išdidžiai iškabintas vaikų ir anūkų nuotraukas. Sutuoktinį moteris namuose matydavo retai, todėl visus keturis namų kampus laikė viena. „Vaikai, pamatę skrendantį lėktuvą visada klausė: „Ar čia tėtis grįžta?“, – prisimena ponia Irena. Vis dėlto širdį glosto vyro žodžiai, kad laimingos šeimos garantas buvo jos kantrybė.

V. Garastas, išugdęs Arvydą Sabonį, Valdemarą Chomičių, Sergejų Jovaišą, Rimą Kurtinaitį ir daugelį kitų garsiausių visų laikų krepšininkų, atskleis ir ne vieną krepšinio užkulisių paslaptį. Kaip jis mokė aukštaūgius sportininkus nepasiduoti gerbėjų pagundoms ir gynė juos, kai kažkas baksnojo pirštu, esą lietuvių krepšininkai – tikrų tikriausi komersantai.

Taip, iš tolimų kelionių jie parsiveždavo džinsų, magnetofonų, kompiuterių, bet koks gi tai nusikaltimas. Visada sakiau: ko lyginat magnetofoną su skraidančia lėkšte. Jie buvo mūsų šalį garsinusios žvaigždės, todėl tokios smulkmenos jiems tikrai turėjo būti atleidžiamos“, – laidoje „Gyvenimas“ atviraus Vladas Garastas.

Trenerio tikslas turėti ne tik šaltus nervus, bet ir geležinę kantrybę, išmanyti psichologiją, – įsitikinęs krepšinio strategas, kuris tiek salėje, tiek už jos ribų buvo atsidūręs ne vienoje sudėtingoje situacijoje. Visais krepšininkais jis rūpinosi, tarsi, savo vaikais – žinojo jų paslaptis, barė, guodė, patarė, šventė drauge.

Vlado žmona Irena su vyro aistra krepšiniui niekada nekonkuravo – juk juodu taip pat suvedė sportas, todėl moteris sutuoktinį visada stengėsi palaikyti. Gal tik tikėjosi, kad prieš ketverius metus jam pasitraukus atokiau nuo didžiojo sporto, atsiras daugiau laiko tik jiedviem, bet... klydo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)