Daugiau informacijos apie bendrovės planus Lietuvoje nepateikiama, nes ji yra listinguojama Paryžiaus vertybinių popierių biržoje, todėl apie esminius įvykius privalu pirmiausiai pranešti per biržą.

Buvęs energetikos ministras ir dabartinis Vilniaus miesto tarybos narys Arvydas Sekmokas, užklaustas apie galimą „Veolia“ organizuojamos spaudos konferencijos temą, teigė gandais nesivadovaujantis, tačiau yra aiškių faktų, susijusių su bendrovės antrinėmis įmonėmis Vilniuje.

„Praėjusių metų gruodžio 11 d. Vilniaus apygardos administracinis teismas panaikino Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) 2010 m. priimtus nutarimus dėl „Vilniaus energijos“ šilumos ir karšto vandens dedamųjų. Pagal viešai prieinamą informaciją, galima manyti, kad kainų dedamosios buvo pateiktos neteisingai, neteisinga finansinė atskaitomybė ir dalis teiktų duomenų nebuvo audituoti ir visa tai reiškia, kad Vilniaus miesto gyventojai galimai permokėjo už šilumą“, - kalbėjo A. Sekmokas.

Arvydas Sekmokas

Pasak jo, tikėtina, kad „Vilniaus energijos“ savininkai gali skųsti teismo sprendimą arba jau yra apskundę.

„Nagrinėjimas, matyt, gali trukti apie metus ir sutapti su nuomos laikotarpio pabaiga, tačiau jeigu pirminės instancijos sprendimas nebūtų panaikintas, tai reikštų, kad vilniečiams būtų kompensuota permoka už sumokėtus pinigus už šilumą“, - pridėjo buvęs energetikos ministras.

Pasak Vilniaus miesto tarybos nario, miesto savivaldybė yra suinteresuota, kad šios permokos būtų sumokėtos gyventojams.

A. Sekmokas neatmeta, kad bendrovė gali imtis teisinių manevrų. „Aš manau, kad „Veolia“ iš tikrųjų ieško būdų išvengti atsakomybės, nes nupirkus „Dalkia“ ji prisiėmė įmonės atsakomybes ir, manau, kad tokia atsakomybė nepuošia situacijos.

Kaip ji stengsis tos atsakomybės išvengti: ar išeiti iš Lietuvos, ar kažkokiais žingsniais... Turiu pasakyti, kad tiek „Vilniaus šilumos tinklai“, tiek Vilniaus miesto savivaldybė rašė oficialius laiškus į „Veolia“ dėl susijusių klausimų. Šitas klausimas nebuvo keliamas tiesiogiai, bet visa kita eilė klausimų, kur mūsų vertinimu „Vilniaus energijos“ veiksmai neatitiko teisės aktų. Matyt, ir šitų laiškų pasekmė – tam tikri „Veolia“ veiksmai, apie kuriuos bus pranešta rytoj“, - kalbėjo jis.

DELFI primena, kad Vilniaus šilumos tinklų 15 metų nuomos sutartis baigiasi 2017 m. pavasarį.

2012 m. „Veolia“ Latvijoje, Estijoje ir Lietuvoje pardavė atliekų tvarkymo verslą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)