Beveik 10 tūkst. eurų vertės prizu apdovanota uostamiesčio gėlių parduotuvės „MAMin“ savininkė Svetlana Filatova, įrodžiusi, kad tvarų, augantį verslą galima išauginti ir prekiaujant skintomis gėlėmis.

Kaip rašoma pranešime, bendruomenes sutelkiantis projektas šalies smulkiam verslui stiprinti „Kiekvienas gali būti didelis“ vyko antrąjį praėjusių metų pusmetį. Jo metu buvo surengti keturi smulkaus verslo savaitgaliai, kurių metu gyventojai buvo kviečiami išsukti iš įprasto apsipirkimo maršruto ir bent vieną reikalingą prekę ar paslaugą įsigyti iš smulkiųjų Lietuvos verslininkų.

„Opiausia problema, su kuria susiduria Lietuvos ekonomikos stuburą sudarantis smulkusis verslas – kaip pritraukti klientų. Apklausos rodo, kad bent kartą per savaitę iš smulkiųjų gamintojų ir prekybininkų perka vos 28 proc. šalies gyventojų. Mūsų smulkieji yra labai priklausomi nuo vietos rinkos, todėl sąmoningas pirkėjų palaikymas jiems yra gyvybiškai svarbus. Pradėdami projektą smulkiam verslui stiprinti siekėme nuvesti daugiau pirkėjų pas smulkiuosius, parodyti, kad stiprindami vietos verslą, mes stipriname savo bendruomenės ekonomiką. Projekto laimėtoja yra smulkaus, gyvybingo ir nusiteikusio augti verslo pavyzdys“, – įteikdama apdovanojimą sakė Dovilė Grigienė, „Swedbank“ Lietuvoje vadovė.

Iš viso projekte dalyvavo daugiau nei 1,5 tūkst. šalies įmonių, turinčių virš 2 tūkst. prekybos vietų ir beveik 300 e. parduotuvių. Daugiausia dalyvių registravosi Vilniaus savivaldybėje – beveik 400, Klaipėdoje dalyvių buvo perpus mažiau.

„Gėlės, kurios ir tapo sėkmingo šeimos verslo pradžia, mano kelyje atsirado prieš dešimt metų, o „MAMin“ studija Klaipėdos senamiestyje duris atvėrė prieš dvejus metus. Nesustoti ir siekti daugiau mane skatina augantis klientų skaičius, meilė darbui ir nuolatinis abiejų dukrų palaikymas. Mūsų jaukioje studijoje, kurioje visuomet pilna gėlių ir stilingų kompozicijų, nuolat dirbame aš, viena mano dukrų ir kelių patyrusių floristų komanda. Džiaugiuosi laimėjusi šį projektą, nes man tai yra dar vienas įrodymas, kad esu teisingame kelyje. Nors esu visiškai neazartiškas žmogus, visgi pildydama dalyvio anketą pagalvojau, kad galiu laimėti”, – šypsosi prizą atsiėmusi gėlių studijos savininkė S. Filatova.

Ji priduria, kad labiausiai kelione džiaugiasi jos dukros. Joms teks traukti burtus sprendžiant, kuri iš jų lydės mamą. „Su nekantrumu laukiu, kada galėsiu leistis į šį gyvenimo nuotykį. Tikiuosi pasisemti žinių, pasidairyti naujų verslo idėjų ir pagaliau pamatyti Niujorką“, – priduria klaipėdietė.

Skaičiuojama, kad bendra projekto dalyvių apyvarta paaugo 20 mln. eurų. Dalyvauti projekte gyventojai buvo skatinami specialiais savaitgalio pasiūlymais bei galimybe laimėti 30 eurų vertės apsipirkimo čekių. Įmonės, „Swedbank“ klientės, varžėsi dėl 3 tūkst. eurų vertės piniginių prizų. Tokių prizų iš viso buvo išdalyta 12.

Projektas „Kiekvienas gali būti didelis“ bus tęsiamas ir šiemet. „MAMin“ gėlių salonas jame taip pat dalyvaus. Jo vadovė Svetlana sako pati pasigendanti daugiau mažų parduotuvių mieste, todėl mano, kad šis projektas, padedantis Lietuvoje skleisti „krautuvėlių kultūrą“, yra reikalingas ir smulkiesiems verslininkams, ir pirkėjams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)