Vienas įdomiausių salos dalykų yra tai, kad jos gyvenvietės įkurtos ant skardžio, nuo kurio atsiveria įspūdingas kraštovaizdis.

Santorinio sala pasiekiama lėktuvu arba laivu. Saloje gyvena apie 2000 gyventojų. Pagrindinis salos miestas Fira. Jame yra net kelios apžvalgos aikštelės, kuriose geriausiai galima matyti atsiveriančius vaizdus. Sala yra priešais vulkaną, kuris dar 1959 metais sukėlė žemės drebėjimą ir pridarė daug žalos salos gyventojaims.

Balti namukai su mėlynais stogais tai salos vizitinė kortelė. Juose įrengtose kavinėse ir viešbučiuose keliautojai gali leisti vakarus, stebėdami saulėlydžius. Juos patariama stebėti Ijos miestelyje. Pasak turistų, Santorinio sala drąsiai galėtų būti vadinama geriausia vieta grožėtis saulėlydžiais.

Įdomu tai, kad 90 kv. km dydžio saloje yra virš 400 cerkvių, kurios yra atviros lankytojams. Būtina paminėti, kad kai kurias aplankyti galima vos kartą per metus. Tad, nuvykus, rekomenduojama pasiteirauti vietos gyventojų, kurie pasiūlys galimas, atviras cerkves.

Santorinio salą pamėgę ir jaunavedžiai, kurioje praleidžia savo medaus mėnesį.

Kviečiame iš arčiau susipažinti su sala nuotraukų galerijoje: