Benzino kvapas jūsų automobilyje gali nuteikti gana nemaloniai, ypač jeigu esate priversti savo transporto priemonėje praleisti ilgas valandas, pavyzdžiui, vykstant į ilgą kelionę.

Jeigu degalų garų koncentracija didelė, gali prasidėti galvos skausmai ar svaigulys, tačiau dauguma žmonių tiesiog jaučia šleikštulį, tad čia aptarsime keletą labiausiai paplitusių būdų kaip atsikratyti benzino kvapo savo automobilyje.

Akivaizdu, kad tokiais atvejais paprasčiausia atrodo įsigyti oro gaiviklį ir važiuoti atsidarius langus, tačiau dažniausiai to nepakanka smarvei numalšinti – reikia ją neutralizuoti. Siekiant tai padaryti, privalote rasti nemalonaus kvapo šaltinį. Apžiūrėkite bagažinės ir keleivių vietų kiliminę dangą ir tikrai aptiksite nemalonaus kvapo šaltinį.

Kai tai padarysite, galite dideliu kiekiu šampūno ir vandens sumažinti benzino padarytą žalą. Kartais, kai dėmė yra maža, to pakanka kvapui neutralizuoti, tačiau blogiausiais atvejais, net ir labai kruopščiai išplovus kiliminę dangą, vistiek juntamas nemalonus kvapas, kuris, beje, kai kuriems žmonėms netgi patinka.

Puikus patarimas, kuriuo jau seniai naudojasi vairuotojai – tiesiai ant degalų dėmės papilti maltos kavos ir palikti ją ten savaitei ar ilgiau. Pasirodo, kavos sudėtyje esama aliejų, kurie absorbuoja ne vien benzino, bet ir kitus nemalonius kvapus. Ir tam visiškai nereikia brangios kavos, nes netgi pati pigiausia padarys savo darbą ir net nepaliks dėmės kiliminėje dangoje.

Kita kvapus neutralizuojanti priemonė yra kepimo soda, kurios taip pat nereikia galėti. Paberkite sodos ant dėmės ir palikite ją nakčiai. Kitą dieną sušluokite ją, o likučius galite susiurbti siurbliu. Nemalonus kvapas turėtų pradingti, o jūs galėsite visą dieną važinėti savo automobiliu nerizikuodami, kad jau po dešimties kilometrų pasidarys bloga.

Kadangi benzinas yra naftos produktas, taip pat galima išmėginti kokį nors indų plovimo skystį. Jų cheminė sudėtis leidžia skaidyti naftą ir turėtų suveikti kaip šarmas eliminuojant ir kvapą. Siekiant geresnių rezultatų, užpilkite indų plovimo skysčio tiesiai amt dėmės ir leiskite jam įsigerti.

Galite išbandyti dar senesnį „receptą“, kuriam reikės šiek tiek obuolių acto ir purškimo buteliuko. Supilkite obuolių actą į tokį buteliuką ir purkškite jį ant kiliminės dangos ir gretimų interjero detalių, paskui palikite nakčiai atidarytus automobilio langus. Tai nėra labai paprastas metodas, tačiau jis gali jums padėti.

Jeigu esate pernelyg užsiėmę ar nepasitikite šiais senoviniais metodais, visada galima paieškoti specialios automobilio interjero valymui skirtos priemonės. Tik prieš išpurkšdami ja visą savo automobilį, būtinai perskaitykite naudojimo instrukciją. Pasitikslinkite, kokias medžiagas galima ja purkšti ir ar ji nepalieka dėmių.

Nepaisant visko, dažniausiai naudojamas metodas ir toliau išlieka ventiliacija. Tai reiškia, kad automobilį atidarytomis durimis reikia palikti ne trumpiau kaip 24 valandoms. Jeigu ketinate tai daryti, įsitikinkite, kad mašinoje nepalikote jokių vertingų daiktų, taip pat nepalikite jos be priežiūros, net jei automobilis stovi jūsų garaže. Pastovus oro srautas automobilyje leis išgaruoti nemaloniam benzino kvapui.

Kadangi ne visos kiliminės dangos pagamintos iš tos pačios medžiagos, jums gali pasitarnauti tik keli iš aukščiau pasiūlytų metodų, tad geriausia būtų išbandyti kiekvieną prieš pasiduodant ir griebiantis profesionalaus interjero valiklio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)