Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu su medžiotojais nuvykę į nurodytą vietą miške rado pastatytų kilpų, skirtų medžiojamiesiems gyvūnams gaudyti. Šalia kilpų matėsi švieži žmogaus batų pėdsakai, kurie vedė į šalia miško esančią sodybą.

Sekdami šiais pėdsakais pareigūnai priėjo sodybą, kurios gyventojas E.E., kaip paaiškėjo, ir buvo pastatęs pareigūnų jau surastas kilpas. Prispaustas įrodymų šis pilietis prisipažino padaręs pažeidimą ir geranoriškai sutiko parodyti, kur pastatytos kilpos.

Jonavos raj., Prešiogalėlės kaimo gyventojas Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams parodė 20 pastatytų kilpų. Pil. E.E. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už medžiojimą draudžiamais įrankiais pagal 85 str. 7 d., kuris numato baudą nuo 579 iki 1737 Eur.

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai rekomenduoja medžiotojams dažniau pasivaikščioti po savo medžioklės ploto vienetus, ypač dabar, kai sniege puikiai matosi pėdsakai, ir apie galimai daromus pažeidimus informuoti Bendruoju pagalbos centro numeriu 112.