Šiame automobilyje panaudotas specialiai „John Cooper Works“ ženklu pažymėtiems modeliams sukurtas variklis – 2 litrų darbinio tūrio 4 cilindrų agregatas su „MINI TwinPower Turbo“ turbinos technologija. Šis variklis išvysto 170 kW/231 AG jėgą ir maksimalų 320 Nm sukimo momentą.

Palyginti su ankstesniąja versija, naujo variklio išvystoma galia yra išaugusi 15 kW/20 AG. Be to, jis išsiskiria ne tik dinaminėmis charakteristikomis, bet ir sportinio važiavimo pojūtį sustiprinančia akustika.

Naujasis kabrioletas „Mini John Cooper Works“ geba nuo 0 iki 100 km/val. greičio įsibėgėti per 6,6 sekundės su mechanine pavarų dėže ir per 6,5 sekundės su automatine pavarų dėže „Steptronic“. Maksimalus išvystomas greitis siekia 242 km/val. ir yra 7 km/val. didesnis negu ankstesniojo modelio.

Automobilio degalų sąnaudos siekia 6,5 l/100 km su mechanine pavarų dėže ir 5,9 l/100 km su automatine pavarų dėže, o anglies dvideginio emisija – atitinkamai 152 g/km ir 138 g/km.

Variklio galimybes atitinka specialiai dinamiškam važiavimo stiliui paruošta pakaba, o kelyje vairuotojui gelbsti įvairios technologijos, tokios, kaip stabilumo ir sukibimo kontrolė „Dynamic Stability Control“, „Dynamic Traction Control“, diferencialo kontrolė „Electronic Differential Lock Control“, pasirenkamas amortizatorių adaptavimo režimas „Dynamic Damper Control“.

Naujojo „Mini John Cooper Works“ kabrioleto išskirtinumą pabrėžia ir kitos techninės bei išvaizdos ypatybės, tarp kurių – sportiniai „Brembo“ stabdžiai, 17 colių lengvo lydinio ratlankiai „John Cooper Works“, unikali kėbulo spalva „Rebel Green“, specialūs ženkliukai „John Cooper Works“. Naujasis modelis išsiskiria agresyvesnėmis variklio grotelėmis ir papildomomis oro paėmimo angomis, grotelėmis galinio buferio apdailoje, paryškinta slenksčių linija, LED priekiniais ir galiniais žibintais.

Medžiaginis kabrioleto stogas gali būti nuleistas arba pakeltas per 18 sekundžių, tą galima padaryti net automobiliui judant iki 30 km/val. greičiu. Vieno mygtuko paspaudimu valdomas automatinis stogas išsiskiria itin tylia veiksena, o iš papildomos įrangos sąrašo galima pasirinkti specialų stogo grafinį atvaizdą „Union Jack“.

Kabrioleto „Mini John Cooper Works“ ratų bazė, palyginti su ankstesniuoju modeliu, yra padidėjusi, kas suteikė galimybę išplėsti erdvę tiek priekinėje, tiek galinėje sėdynių eilėje. Vietos automobilio bagažinėje taip pat padaugėję, dabar jos tūris siekia 215 litrų (160 litrų su nuleistu stogu).

Modelio interjere perteikti sportiški „John Cooper Works“ būdingi akcentai – tai juodos sportinio stiliaus sėdynės su raudonais kraštais „Carbon Black“, odinis multifunkcinis vairas su integruotomis pavarų perjungimo svirtelėmis (modelyje su automatine pavarų dėže), raudoni akcentai priekinėje panelėje ir durelėse, sportiškos išvaizdos pavarų svirtis, pedalai iš plieno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)