Sportas padeda tapti fiziškai stipresniu, lankstesniu, koreguoja taisyklingą laikyseną bei suteikia energijos ir geros nuotaikos.

Šiais laikais dauguma žmonių dirba tokį darbą, kuriame tenka ilgą laiką sėdėti. Tokiu atveju sutrinka kraujotaka blauzdose, šlaunyse ir pėdose. Sustingsta ir sėdmenų raumenys bei apatinės ir viršutinės nugaros dalies raumenys.

Norint suaktyvinti kraujotaką ir sumažinti raumenų sustingimą, kuris gali riboti judesius, privalome kasdien atrasti truputį laiko, kad galėtume užsiimti aktyvia fizine veikla ir atlikti kelis pratimus.

Nevertėtų pamiršti, kad kasdien reikia atlikti ne tik raumenų stiprinimo, bet ir tempimo pratimus, kurie palaiko sąnarių paslankumą.

Sportas sustiprina ne tik raumenis, bet ir prisotina juos deguonimi.

Žinodami, kiek daug gerų dalykų suteikia fizinis aktyvumas, „Judam kartu“ ir kineziterapeutė Jūratė Kliukaitė kviečia atlikti treniruotę, kurios metu pagrindinis dėmesys bus skiriamas kojų raumenims. Šių pratimų metu stiprinsime šlaunies keturgalvį raumenį, užpakalinę šlaunies raumenų grupę bei vidinę šlaunies raumenų grupę.

Po treniruotės būtinai atlikite tempimo pratimus, o jeigu kartojimų skaičiaus jums neužteko, tai pratimus galite atlikti daugiau kartų.

Atėjo laikas skirti sau bent dešimt minučių, pamatysite, kaip po treniruotės jausitės žvalesnis ir stipresnis.