„Šaudyta konkrečiai į redakciją, tai nebuvo joks susišaudymas“, - BNS sakė Šalčininkų rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininkas Genadijus Griguola.

Pasak jo, artimiausiu metu bus pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sugadinimo visuomenei pavojingu būdu.

G.Griguola sakė, kad šūviais apgadinta redakcijos sienos, apdailos, įėjimo durys, langai ir žaliuzės.

Pareigūnas pridūrė, kad kol kas nėra versijos, kaip ir kodėl redakcija buvo apšaudyta.

„Redakcijos direktorius laikraščiuose daug rašo apie nusikaltimus ir panašiai. Gal kam nors nepatiko jo straipsniai, tačiau nieko konkretaus neturime“, - teigė kriminalistas.

„Šalčios žinių“ direktorius ir redaktorius Vladimiras Kotas sakė, kad ketvirtadienį darbas redakcijoje vyksta įprastai. Pasak jo, materialinis nuostolis redakcijai siekia apie tūkstantį eurų.

V. Kotas tvirtino, kad redakciją apšaudyti galėjo vietiniai nusikalstamo pasaulio atstovai. Jo teigimu, Šalčininkų rajone yra daug kontrabandininkų.

„Kad mūsų kontrabandininkai ir chuliganai yra ginkluoti, tai ne paslaptis. Asmeniškai mačiau pas vieną kovinę granatą. Pas kitą policija neseniai vykdė kratą, tai be kontrabandos surado dar ir kovinį ginklą su dėtuve ir šoviniais“, - sakė redaktorius.

„Šalčio žinios“ leidžiamos nuo 1998 metų du kartus per savaitę lietuvių ir rusų kalbomis. Laikraščio tiražas rusų kalba siekia apie 3 tūkst., lietuvių kalba - apie 500 egzempliorių.