Agnė įsitikinusi, kad stiprybė būdinga kiekvienai moteriai, tačiau jos reikia ieškoti ne aplinkiniuose ar materialiniuose dalykuose, o savyje.

DELFI A. Jagelavičiūtė atvirai papasakojo apie tai, kas ją įkvepia, ko ji bijo ir kodėl jai nieko nebereikia.

Kas, Jūsų manymu, yra stipri moteris?

– Dažnai į šitą klausimą atsakoma banaliai: stipri moteris yra ta, kuri savimi pasitiki. Bet tas pasitikėjimas savimi neatsiranda iš niekur. Tikiu, kad visos moterys turi stiprybės savyje ir kai tam tikros gyvenimo aplinkybės jas supurto, jos parodo savo stiprybę. Nereikia tikėtis paramos ar palaikymo iš aplinkinių, stiprybės reikia ieškoti savyje. Reikia pildyti savo norus, siekti užsibrėžtų tikslų, svajonių. Tai gali kiekviena.

Man daro įspūdį moterys, kurios nugali baimę būti nesuprastos ir nebijo būti savimi. Kalbu ne apie beprasmį darkymąsi be kompleksų ar nesąmonių kalbėjimą viešai, bet savo giluminių minčių sakymą be baimės, kad jų niekas nesupras ir nepriims. Nereikia prisitaikyti.

Ar turite stipraus žmogaus idealą?

– Be jokios abejonės, tai yra mano mama. Turbūt ne tarp žvaigždžių reikia ieškoti idealų, o savo šeimoje.

Visada lygiavausi į savo mamą. Ji turi įdomią savybę. Mama yra karšto būdo žmogus, ji gali lengvai prarasti pusiausvyrą dėl smulkmenų. Prisimenu iš vaikystės, kad ją galėdavo supykdyti ne vietoje padėti daiktai ar žaislai, tačiau nutikus rimtoms nelaimėms ji susiimdavo greičiau nei kiti. Kai reikėdavo išspręsti kokią nors problemą, ji niekada neprarasdavo pusiausvyros.

Pamenu, net mokykloje, kai kildavo kokių nesutarimų, mes su draugais eidavome pasisakyti jai. Ji niekada nekudakuodavo „oi, kaip blogai“, bet padėdavo išspręsti problemą, rasti išeitį.

Man ši jos savybė paliko įspūdį ir aš gyvenime taip pat stengiuosi be reikalo nepanikuoti ir neužsiiminėti dejavimais. Jei yra kažkokia problema, aš ieškau būdo ją išspręsti, jei negaliu išspręsti, aš ją pašalinu iš savo galvos.

Nuo to, kad dejuosi ir galvosi, kad viskas blogai, niekas nepasikeis. Todėl reikia surasti būdą spręsti ir pakeisti tai, kas nepatinka ar trukdo.

Aš neturiu ilgalaikių problemų, nes moku jas išspręsti. Ne visada tai būna lengva ir nebūtinai neskausminga. Metaforiškai kalbant, kartais reikia ranką nusikirsti, kad problema būtų išspręsta, bet susiimi ir padarai.

Ar esate stipri moteris?

– Taip, ir tai sakau be jokio patoso. Esu užsigrūdinusi, gyvenime daug patyriau, nieko nebijau, išskyrus vieną dalyką – kad kas nors gali nutikti mano vaikui. Noriu užauginti jį sveiką ir juo rūpintis. Iki Leono gimimo nebijojau net mirties.

Nebijau likti viena, nebijau likti be pinigų ir man nieko nebereikia. Nieko daugiau už tai, ką aš turiu šiandien, man nebereikia. Nieko dėl nieko nebeaukočiau, man nereikia nieko prašyti ir man nereikia, kad kas nors ką nors man duotų. Aš viską galiu pasiimti pati, o jei ir negaliu, tai man ir nereikia.

Mano stiprybė yra tame, kad aš susikūriau sau dvasinį komfortą, kuris nėra susijęs su jokiomis materialinėmis vertybėmis.

Kokios, Jūsų manymu, yra stiprios moters taisyklės?

– Noriu pabrėžti, kad visos esame stiprios, tik reikia savyje tai auginti, gilintis į save ir auginti savo ego.

Juk stiprybė ne tame, kad niekada nesukluptume, o tame, kad suklupę atsikeltume ir vėl pradėtume iš naujo. Gyvenime nėra gėda nei apsijuokti, nei kažką padaryti blogai, gėda yra nenorėti padaryti geriau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (741)