Dar praėjusią savaitę pristatydamas 2016 metų Vilniaus miesto biudžetą meras sakė, kad jame būtent šių darbų užbaigimui skirta bene daugiausiai lėšų susisiekimo srityje. Taip pat sostinėje planuojami pokyčiai viešajame transporte.

„Ne kartą esu sakęs, kad pastaruoju metu eismo sąlygos Vilniuje daug kur pasunkėjo. Ypač šiaurės vakarinėje miesto dalyje – tarp Molėtų plento ir Savanorių prospekto. Tai labiausiai susiję su trečiojo aplinkkelio statybomis“, – sakė meras.

Tačiau R. Šimašius pabrėžė, kad aplinkkelio darbai ir yra skirti tam, kad susisiekimas šioje miesto vietoje pagerėtų.

„Galiu garantuoti, kad šių metų rudens pabaigoje, kai bus baigtas aplinkkelis, bent jau šiaurės vakarinė miesto dalis pajus labai svarbų pagerėjimą“, – teigė jis.

Meras pasakojo, kad savivaldybė šiuo metu yra identifikavusi šešias pagrindines gatvių užsikimšimo vietas, o kaip tik trys iš jų yra susijusios su aplinkkelio statybomis.

„Be to, pietinėje miesto dalyje – Minsko plento, Žirnių, Liepkalnio gatvių sankryžą – norime padaryti dviejų lygių. Šio projekto statybos darbus norėtume pradėti 2017 metais“, – pasakojo R. Šimašius.

Jis taip pat norėtų, kad mažėtų individualaus ir viešo transporto santykis, būtų sutvarkyti atskiri transporto mazgai ir pagerėtų jų reguliavimas.

Kvies privatų vežėją

Naujovių R. Šimašius pažadėjo ir viešojo transporto srityje.

„Iki vasario vidurio planuojame paskelbti konkursą dalies miesto kilometrų aptarnavimui. Norime pritraukti privatų vežėją į Vilniaus miestą, kuris aptarnautų apie 15 proc. visų maršrutų, o tai leistų atsisakyti pačių seniausių transporto priemonių ir atnaujinti parką“, – sakė meras.

Jis pabrėžė, kad kalba ne apie maršrutų pardavimą, o apie tokį vežėją, kuris dalyvautų sistemoje ir su juo būtų atsiskaitoma už kilometrus.

„Vilniaus viešojo transporto keleiviai net nepajustų į kurį maršrutą sėda, išskyrus tai, kad naujam vežėjui reikalavimai autobusams būtų aukštesni“, – pridūrė R. Šimašius.

Jis taip pat pasakojo, kad šiuo metu vyksta Vilniaus miesto savivaldybės ir Susisiekimo ministerijos derybos dėl Europos Sąjungos skiriamų pinigų miesto autobusų parko atnaujinimui.

„Tikimės, kad panaudojus jas, 2017 metų pradžioje pavyks įsigyti nuo 90 iki 100 autobusų“, – pasakojo jis.

R. Šimašius taip pat teigė, kad šiemet Vilniuje turėtų nebelikti netvarkingų stotelių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)