„Data realistinė yra tuomet, kai bus stadionas. Tikiuosi, kad tuos procesus pavyks sinchronizuoti“, - žurnalistams trečiadienį sakė meras. - Ne viskas priklauso nuo savivaldybės, kai kas nuo Lietuvos Vyriausybės, kai kas nuo Lenkijos futbolo lygos. Visa tai sustygavus būtų labai geras projektas.“

Jo teigimu, „Žalgirio“ rungtyniavimas stipresnėje Lenkijos lygoje padėtų pritraukti žmonių į stadioną.

„Tai yra vienas kitam reikalingi dalykai - ir aukšto lygio varžybos reikalingos stadionui ir stadionas reikalingas aukšto lygio varžyboms“, - kalbėjo meras.

R. Šimašius sakė, kad savivaldybė yra aptarusi tokią galimybę su klubu.

„Žalgiris“ sekmadienį patvirtino svarstantis galimybę dalyvauti Lenkijos lygoje, tačiau tvirtina, kad neketina trauktis iš Lietuvos pirmenybių.

„Dalyvavimas kaimyninės Lenkijos stipriausioje lygoje „Ekstraklasa“, klubui nesitraukiant iš Lietuvos nacionalinių pirmenybių, buvo viena iš svarstomų teorinių galimybių“, - teigiama klubo pranešime.

Klubas nurodė, kad tokios tikimybės šiuo metu nėra, „nes klubas neturi aukščiausius standartus atitinkančio futbolo stadiono“.

„Žalgirio“ aktyviausi fanai teigia, kad tokie klubo vadovybės svarstymai jiems tapo nemalonia staigmena.

„Pietų IV“ vadinamos grupės senbuvis Ingvaras Butautas BNS trečiadienį sakė tokius planus laikantis „visiškai blogu projektu“, nes jis pakenktų bendram Lietuvos futbolo lygiui ir prestižui.

„Nemanau, kad Lenkija yra Lietuvos provincija ir nemanau, kad Vilnius yra Lenkijos miestas. Skirtingai nei Lichtenšteinas, mes turime savo čempionatą ir turėtume jame žaisti. Mes savo čempionatą rengiame jau 25-erius metus“, - BNS sakė I. Butautas.

Jo teigimu, „Pietų IV“ artimiausiu metu ketina išplatinti savo poziciją.

I. Butautas taip pat sakė abejojantis, ar „Žalgirio“ planams pritars Lenkijos futbolo federacija ir Europos futbolo federacijų asociacija UEFA.

„Žalgirio“ klubas istoriją skaičiuoja nuo 1947 metų, jis ne kartą tapo Lietuvos čempionu ir dalyvavo UEFA turnyruose.

Šiuo metu klubas rengiasi naujam sezonui. Šeštadienį pirmose kontrolinėse rungtynėse Vilniuje žalgiriečiai 1:0 nugalėjo Lenkijos stipriausios futbolo lygos Balstogės „Jagiellonia“ ekipą.

Šių metų Lietuvos futbolo A lygos pirmenybėse dalyvaus aštuonios komandos.

Lenkijos futbolo atstovai: „Žalgirio“ dalyvavimas neįmanomas

„Žalgirio“ dalyvavimas Lenkijos futbolo lygoje yra neįmanomas, nes statutas draudžia užsienyje registruotų klubų priėmimą, trečiadienį pareiškė Lenkijos futbolo federacijos ir lygos atstovai, vertindami Vilniaus mero išsakytą idėją.

„Tai neįmanoma. Pagal futbolo asociacijos statutą, komanda turi būti registruota Lenkijoje, kad žaistų „Ekstraklasa“ lygoje“, - BNS trečiadienį sakė federacijos PZPN atstovas spaudai Jakubas Kwiatkowskis.

Nors PZPN organizuoja tik žemesnius Lenkijos futbolo čempionatus, bet ne aukščiausią „Ekstraklasa“ divizioną, tačiau federacijos statutas reguliuoja šiuos klausimus, teigė J. Kwiatkowskis.

Tai BNS patvirtino ir „Ekstraklasa“ atstovas spaudai Maciejus Nakielskis.

„Pirmiausia „Žalgiris“ turėtų būti įregistruotas futbolo klubu pagal Lenkijos įstatymus, tada tapti Lenkijos futbolo asociacijos nariu. Tai tik linksma istorija, nes realiame pasaulyje to būti negali.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (253)