Žaidynių dalyviai šeštadienio pavakarę susirinko ir išsirikiavo Gedimino prospekto prieigose ir iškilminga eisena pasuko į Katedros aikštę. Eisenos priekyje Lietuvos valstybinę vėliavą nešė olimpinis čempionas Vladas Česiūnas, o po jo žaidynių vėliavą nešė Lietuvos olimpiniai čempionai ir prizininkai.

Po organizacinio komiteto narių išsirikiavo žaidynėse dalyvaujančių 18 šalių atstovai - Argentinos, Australijos, Austrijos, Baltarusijos, Danijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, JAV, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Prancūzijos, Rusijos, Švedijos, Ukrainos, Urugvajaus, Venesuelos, Vokietijos ir Lietuvos.

18 val. sostinės Arkikatedroje-Bazilikoje buvo aukojamos Šv. Mišios, pašventintos vėliavos, o po jų žaidynių dalyviai autobusais nuo Sporto rūmų vyko į "Siemens" areną.

21 val. čia vykusiose iškilmėse jų dalyvius pasveikino ir Prezidentas Valdas Adamkus. Atidarymą tiesiogiai transliavo Lietuvos televizija.

Šeštadienį prieš atidarymo iškilmes visą dieną sostinės sporto bazėse vyko įvairiausios varžybos - šeštadienį rungtyniavo visų 27 į žaidynių programą įtrauktų sporto šakų dalyviai.

Didžiausio miesto gyventojų susidomėjimo susilaukė parodomosios varžybos Vilniaus centre - estafetinis bėgimas "Vilniaus tiltai" ir irklavimas Neries upe.

Be jų, žaidynių programoje dar yra bendroji gimnastika, greitasis čiuožimas riedučiais, keliautojų sporto baidarių varžybos, lietuviškoji savigyna, kalnų dviračių varžybos, ritinys, ringas ir veteranų sunkioji atletika. Dėl žaidynių medalių kovojama badmintono, biliardo, boulingo, futbolo, krepšinio, orientavimosi sporto, paplūdimio tinklinio, plaukimo, rankinio, regbio, stalo teniso, sportinės žūklės, šaudymo, žolės riedulio, teniso, tinklinio ir golfo varžybose.

Žaidynių dalyviai išsidalys 637 medalių komplektus. Bendras jų dalyvių skaičius viršija 5 tūkst., tarp kurių yra 600 sportininkų iš užsienio šalių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją