Einantys praėjusių metų nugalėtojo keliu lieka nepastebėti

Daugiausiai komisijos balsų po pirmojo etapo surinkusi Erica tiki savo balade „Leading Me Home“ ir apskritai baladžių sėkme „Eurovizijoje“:

„Nereikia ritmingo vakarėlių hito, kad laimėtum „Euroviziją“. Skaičiai ir vien pastarųjų metų sėkmės istorijos - galingos Conchitos Wurst, Dimos Bilano, serbės Marijos Šerifovič baladės tai puikiai iliustruoja“, - teigia E. Jennings, - „Netgi pirmoji „Euroviziją“ laimėjusi daina yra lėtas šansonas“.

Be to, kone pusė senesnių „Eurovizijos“ laimėtojų taip pat Europą apžavėjo nuoširdžiomis ir stipriomis baladėmis, o airis Johnny Loganas netgi du kartus laimėjo „Euroviziją“ (1980 m. ir 1987 m.) su dviem lėtais kūriniais - „Hold Me Now“ ir „What's Another Year“.

Erica taip pat pastebėjo, kad kiekvienais metais atsiranda bandančių kopijuoti praėjusių metų nugalėtojus, tačiau tai dažniausiai lieka neįvertinta.

„Šiame konkurse yra šiokia tokia dinamika, todėl net neverta bandyti dainuoti taip pat apie tą patį kaip pernai metų nugalėtojas“, - svarsto Erica.

Ji pažymi, kad norint patikti „Eurovizijos“ žiūrovams šiemet, tikrai nereiktų kopijuoti „Heroes (of the Night)“ - pernai metų laimėtojo švedo Manso Zelmerlowo hito.

Tinkamo kūrinio laukė ilgai

Erica Jennings po to, kai su grupe „Skamp“ 2001 m. atstovavo Lietuvai, pirmą kartą šiemet vėl dalyvauja „Eurovizijos“ atrankoje.

„Jau seniai esu sau pasakiusi, kad dar kartą „Eurovizijoje“ dalyvausiu tik tada, kai turėsiu gerą dainą. Manau, kad „Leading Me Home“ ir yra ta daina“, - savo pagrindinį motyvą dalyvauti šiame konkurse įvardina E. Jennings.

Kūrinys „Leading Me Home“, pasak E. Jennings, yra atviras įvairioms interpretacijoms. Beje, jis buvo išleistas, kai Europoje prasidėjo pabėgėlių krizė, todėl jau susilaukė pozityvių sąsajų su šiuo metu Senajame žemyne vyraujančia situacija.

„Taip, kūrinyje pasakojimas grįžimas į save arba grįžimas „namo“ įgavo dar daugiau prasmių. Norėčiau, kad „Eurovizija“, kuri kartą metuose sujungia didžiąją dalį Europos, įgautų daugiau socialinės jėgos, o bereikalingo blizgesio būtų šiek tiek mažiau“, - sako E. Jennings.

Erica Jennings - Leading Me Home:

Ericos pasirodymas "Eurovizijos" atrankoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)