Vilniaus turizmo informacijos centro direktorė Jolanta Beniulienė pastebi, kad į centrą užsukę britų turistai teiraujasi, kur galima pamatyti filme užfiksuotas Vilniaus vietas, tačiau pastebi, kad kol kas tai – tik pavienės užklausos. Vis dėlto pašnekovė mato galimybę kelionių agentūroms paruošti atskirą maršrutą serialo „Karas ir taika“ keliais.

„Teoriškai yra dėsningumas, kad dėl tam tikrų garsių filmų ar įvykių padidėja turistų srautai toje šalyje. Mes turėjome tokį atvejį su Prancūzija po Marie Trintignant mirties Vilniuje. Taip pat turime puikių pavyzdžių, kaip Didžioji Britanija, Londonas išnaudoja filmų industrijos turinį turistams pritraukti: jie yra sukūrę Hario Poterio turistinį maršrutą Londone“, - kalbėjo J. Beniulienė.

Pasiteiravus, ar Vilniaus turizmo informacijos centras pastebėjo didesnį britų susidomėjimą Vilniumi po to, kai BBC eteryje šių metų sausio 3 d. pasirodė pirmoji „Karo ir taikos“ serija, pašnekovė sakė, jog sunku pasakyti.

„Žmogui neparašyta ant veido, kad jis atvažiavo dėl šio filmo. Aišku, žmonės ateina į turizmo centrus ir teiraujasi, kur pamatyti vieną ar kitą vietą. Pagal tam tikrus klausimus mes galime spręsti, kokia tema domisi turistas, bet kad tai būtų masinis reiškinys tikrai negaliu sakyti. Manau, kad tai taptų masiniu reiškiniu ir britai pradėtų čia važiuoti dėl to, turi būti tam tikras įdirbis: reikalinga susisteminta informacija, galbūt koks maršrutas ar kelionių agentūra sukurtų turistinį paketą turistams iš Didžiosios Britanijos atvykti ir pamatyti, kur buvo filmuojamas šis filmas“, - komentavo J. Beniulienė.

Pašnekovė pasakojo, kad šiuo metu Vilniuje svečiuojasi Didžiosios Britanijos atstovas, užsiimantis konferencijų turizmu, ir jis pasakojo, kad po to, kai jo tėvynėje buvo pradėtas rodyti „Karas ir taika“ serialas, jo kolegos, žinodami, kad šis dažnai lankosi Vilniuje, teiraujasi apie Lietuvos sostinę, ar verta čia atvažiuoti.

Vilniaus turizmo informacijos centro vadovė teigė svarstanti galimybę turistams skirtuose žemėlapiuose sužymėti vietas, kur buvo filmuojamas BBC serialas „Karas ir taika“.

„Bet matote, turizmo centro lankytojas yra savarankiškai keliaujantis turistas, tai jam mes galime pasiūlyti tik žemėlapyje sužymėtas vietas. Mes tą mintį turime ir žadame daryti. O aš manau, kad reikia čia kelią užleisti agentūroms, kurios dirba su organizuotomis turistų grupėmis ir šiandien tikrai nepakanka vien standartinio kelionių paketo, kur siūlome turistui aplankyti tik istorines vietas. Turistai ieško potyrių, todėl labai tampa populiarios degustacijos ar teminiai produktai“, - pridėjo pašnekovė.

BBC šešių dalių filmo transliacijas Didžiojoje Britanijoje baigs šių metų vasario 7 d. Lietuvoje filmavimas vyko šių metų pavasarį. Filmavimai vyko senamiesčio pastatuose, kiemuose, gatvėse, taip pat Trakų Vokėje, Rumšiškėse.

Filme taip pat matomi vaizdai iš Sankt Peterburgo, Rundalės pilies Latvijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)