Su nekantrumu laukiau šio koncerto, deja, ne viskas buvo taip, kaip tikėjausi. Viena to priežasčių – eilinį kartą aplinkui šlitinėjantys girti lietuviai. Ne paslaptis, kad lietuviški renginiai tampa tikru „bardaku“, mat tautiečiai į koncertus susirenka tam, kad pagertų... Graudu ir liūdna.

Vaizdai, kuriuos pamačiau, privertė pakraupti: į VIP zoną glėbiais tempiami alkoholio buteliai, merginos, girtutėlės, švaistėsi, laipiojo per kėdes, kai kurios vos pajėgė lipti laiptais... Na, dar kartą pasitvirtino kai kurių lietuvių mentalitetas: koncertas – tai proga prisigerti. Kadangi prie baro eilės didžiulės ir gėrimai tikriausiai buvo ne iš pigiųjų, tai dauguma tautiečių jau į koncerto salę atėjo girti arba bent stipriai išgėrę. Kaip sakoma, dar spėjo lauke prie arenos ir „preparty“ sau pasidaryti...

Tikriausiai labiausiai mane išgąsdino besišlaisčiusios girtos moterys, merginos... Atviros suknelės, milžiniškos iškirptės, trumpi sijonukai atidengė viską, kas natūralu ir nelabai... Ne be reikalo SEL‘as vieną dainą skyrė „tikroms merginoms, o ne toms, kurių krūtinė ir lūpos botokso pripumpuotos“. Mačiau ir aš tų „ančiasnapių“...

Ne tik girti žmonės apkartino vakarą, bet ir VIP zona nuvylė, net šokiravo... Šiukšlynas, purvina, kėdės sulūžusios, sėdėjo kas kur norėjo ir kažkoks neaiškus kvapas... Per švelniai pasakyta – aplinkui tvyrojo smarvė, tačiau net bijojau pagalvoti kieno.

Žinoma, įsigijus VIP bilietą ir tikiesi išskirtinių sąlygų, tačiau toje arenoje tą mačiau kaip savo ausis be veidrodžio – kėdės sulūžusios, o štai kitiems buvo pasiūlyta atsisėsti ant medinių suolų. Tai bent VIP zona! Nutręšusi, apšerpetojusi, sena... Įdomu, kur žiūrėjo renginio organizatoriai? VIP svečiams buvo prižadėtas ir atskiras baras, tačiau norint pasiekti jį reikėjo išeiti iš VIP zonos, vėl pereiti patikrinimą. O bare – milžiniškos eilės.

Eilės ne tik prie gėrimų, bet ir prie tualetų, rūbinės. Tikriausiai būtų tekę prastovėti pusę koncerto belaukiant. O ilgai ir kantriai sulaukus, vėl staigmena – betvarkė tualetuose, net nepavadinčiau jų taip, greičiau ten jau „išvietės“...

Vis dėlto, pamiršus VIP zonos šiukšlyną ir girtus lietuvius, SEL‘o koncertas nenuvylė. Puikus šou. Gaila, kad kai kurie to ir nematė, ir negirdėjo. Norėtųsi palinkėti tautiečiams išmokti blaiviai pasilinksminti, o ne prisigerti iki žemės graibymo.

DELFI papildomai kreipėsi į SEL“ atstovę spaudai Liubovę Zaicevą, kuri patikino, kad alkoholio vartojimas masinių renginių metu yra kiekvieno žmogaus savidisciplinos ir kultūros klausimas

„Kiekvieno žmogaus nuomonė yra svarbi – tai skatina augti ir tobulėti, todėl noriu padėkoti grupės gerbėjai, kad dalyvavo koncerte ir drąsiai išsakė savo nuomonę.

Kalbant apie alkoholio vartojimą masinių renginių metu, manyčiau, tai yra kiekvieno žmogaus savidisciplinos ir kultūros klausimas. Visais atvejais tokiose situacijose organizatoriams svarbiausias klausimas – užtikrinti žmonių saugumą.

Kaip pavyzdį norėčiau paminėti praėjusių metų grupės SEL“ koncertą Vilniuje. Vienas didžiausių pernai renginių Lietuvoje – žiniasklaidos įvardintas kaip pergalė, vertinant faktą, kad koncertą Kalnų parke stebėjo vienas didžiausių istorijoje gerbėjų skaičius – apie 20 000 žmonių. Vis dėlto, manau, tikroji pergalė – kad tai buvo vienas saugiausių renginių grupės istorijoje. Kalnų parko teritorijoje renginio metu dirbo apie 100 apsaugos darbuotojų, taip pat buvo pasitelkta patruliuojančių policijos pareigūnų – viešosios tvarkos ir kelių priežiūros specialistų pagalba.

Kitą rytą, po koncerto, oficialiai patvirtinta, kad nebuvo nė vienų muštynių ar kitų didesnių incidentų. Policijos pareigūnai turėjo darbo tik su pavieniais asmenimis. Medikų pagalbos taip pat neprireikė – nebuvo jokių rimtesnių incidentų. Tiek policijos pareigūnai, tiek medikų tarnybos, tiek renginio organizatoriai buvo maloniai nustebinti, kad didžiulio masto renginyje išlaikyta tokia tvarka.

Tuomet E. Dragūnas viešai padėkojo puikiai savo darbą atliekantiems specialistams. „Noriu nuoširdžiai padėkoti renginyje dirbusiems viešosios tvarkos prižiūrėtojams, policijos pareigūnams, saugos tarnyboms, medikams, kurie puikiai atliko savo darbą“, – teigė SEL“ grupės lyderis E. Dragūnas.

Taigi – būtent investicijos į žmonių saugumą, kaip galėčiau vertinti iš patirties bendraujant su atlikėju, yra prioritetinis ir asmeninės atsakomybės klausimas visų renginių metu Lietuvoje ir užsienyje.“