„Kur aš važiavau ir tai, ką mes sutikome, šiek tiek informacija prasilenkė. Labai džiaugiuosi, kad ketvirtą kartą esame finiše. Šnekant apie rezultatus, norėjosi jų geresnių, bet dėl klaidų, kurias padarėme, dėl stokos pasiruošimo, ką mes pamatėme jau nuvykę į Dakarą ir dėl padidėjusios konkurencijos padarėme geriausią, ką galime. Rezultatas šiai dienai nėra blogas, bet asmeniškai, aš jo norėjau žymiai geresnio. Grįžau su skaudančia galva, nes suprantu, kaip viskas juda į priekį, dabar kartelė pakelta į viršų labai stipriai. Turime nepilnus metus laiko, pasiruošti, kad būtume geresni. Mes žinome, ką reikia padaryti“, - sakė B. Vanagas.

- Ką reikia padaryti?

- Turime gerą komandą, bet geresniam rezultatui mums reikėtų kito automobilio. Su „Toyota“ mes esame pasiderinę ir Dakaro metu mums buvo žadėta, kad šnekėsime apie naują automobilį. Jis kainuoja tikrai nemažus pinigus ir kol kas dar neįsivaizduoju, kaip tai nutiks, bet darysime viską. Greičiui yra labai svarbus atsarginių detalių kiekis ir norint palaikyti gerą tempą, tai būtų reikalinga šiais metais. Esu labai patenkintas bendradarbiavimu su Sebastianu, puikus žmogus, geras specialistas, dabar turi informaciją apie Dakarą.

- A. Juknevičius sakė, kad tiek jūsų, tiek jo komanda galėjo patekti į 20-uką. Ar jūsų nuomone tai galėjo būti realu?

- 20-ukas šiais metais tikrai galėjo įvykti. Esame skaičiavę, kad esame praradę 3,5 val. dėl vienokių ar kitokių klaidų. Tai yra apie 17 vieta, bet ar yra įmanoma pravažiuoti Dakarą be klaidų, net gamyklinės komandos turėjo problemų, jų vairuotojai virto. Konkurencija dabar taip užkelta, kad jeigu važiuosi lėčiau, tu būsi niekas.

- Geriausias lietuvių pasirodymas Dakare – jūsų užimta 24-a vieta praeitais metais. Kaip manote, kada ji bus pagerinta?

- Manau, kad mes galėjome ją pagerinti ir šiais metais, bet kartelė auga. Norint pagerinti mūsų pasiektą rezultatą, reikės įdėti žymiai daugiau energijos, laiko. Bet tai tikrai nėra panacėja, gaila, kad mums nepavyko to padaryti šiais metais.

- Ar jautėte konkurenciją iš A. Juknevičiaus?

- Aš jau prieš Dakarą sakiau, kad tikrai nežaisiu žaidimo – lietuvių konkurencijos. Jeigu mums reikėtų išsiaiškinti santykius su Antanu, mes galėtume tai padaryti kažkur prie Vilniaus labai nesudėtingai ir nereikėtų įdėti tiek daug energijos. Šis Dakaras Antanui taip pat buvo nelengvas ir parodė gana nemažai, tačiau šnekant apie konkurenciją – ne to mes ten važiuojam.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (225)