43-ejų D. Kasparaitis, šiuo metu su šeima gyvenantis Majamyje ir su žmona buvusia krepšininke švede auginantis penkis vaikus, spaudai tvirtino, kad žaidė Rusijos rinktinėje neturėdamas kito pasirinkimo, nes Lietuvoje tuo metu paprasčiausiai nebuvo aukšto lygio rinktinės.

„Aš žaidžiau trijose olimpiadose, kuriose gyniau Rusijos garbę. Tačiau galvoje visada turėjau mintį, kad kada vieną dieną aš galėsiu sužaisti bent vienerias rungtynes už Lietuvos komandą kokiame nors oficialiame turnyre“,- pareiškė D. Kasparaitis.

Lietuviui reikia bent penkerių metų pertraukos nuo to momento, kai jis žaidė kitos rinktinės sudėtyje. Šis reikalavimas jau įvykdytas. Tai pat pagal tarptautinės ledo ritulio federacijos reikalavimus, ledo ritulininkas naujosios šalies vidaus čempionate turi žaisti bent ketverius metus ir tik po to jis gali ginti naujosios šalies garbę oficialiose varžybose. D. Kasparaitis jau dvejus metus žaidžia Vilniaus „Hockey Punks“ komandoje ir dar reikia dviejų sezonų. Tad ledo ritulininkas gali pretenduoti į 2018 pasaulio ledo ritulio čempionatą.

Asociacija „Lietuvos ledo ritulys“ yra oficialiai paskelbusi, kad sieks teisės 2018-aisiais pasaulio ledo ritulio čempionato vienos iš grupių, kurioje tuo metu žais Lietuva, varžybų rengimo.

Galės žaisti D. Kasparaitis ar ne Lietuvos rinktinėje, kalbėti dar anksti. Tačiau išvysti iki šiol stipriausioje pasaulio lygoje NHL žaidžiantį dar vieną lietuvį Dainių Zubrų ir Darių Kasparaitį viename penkete Lietuvos rinktinės sudėtyje ant ledo varžybose Lietuvoje turėtų būti kiekvieno Lietuvos sporto mėgėjo svajonė.

Panašiomis svajonėmis Lietuva gyveno 2014-aisiais, kai apie galimybę ginti šalies spalvas pranešė D. Zubrus. Atvykęs į Lietuvoje rengtą čempionatą D. Zubrus pritraukė dešimtis tūkstančių žiūrovų ir sukėlė ledo ritulio bumą šalyje. Po čempionato vaikų skaičius ledo ritulio mokyklose paaugo daugiau nei trečdaliu.