Reikės:

~800 g kopūsto;
~850 g moliūgo;
1 morkos;
1 svogūno;
5 skiltelių česnako;
druskos, persilado;
300 ml grietinėlės (naudojau 12 proc. riebumo).

Eiga:

Supjaustome moliūgą bei kopūstą. Morkas, svogūną supjaustome (arba susmulkiname trintuvu iki kokoso drožlių dydžio). Į užvirusį vandenį sudedame daržoves, jei svogūną ir morkas susmulkinote, tuomet jas į puodą sudėkite vėliau, virimo laikui einant į pabaigą.

Verdame, kol daržovės suminkštės. Man prireikė apie 25 minučių. Išvirus daržovėms nupilame trečdalį vandens. Puodą nuimame nuo ugnies, viską sublenderiuojame, kol nebelieka gumuliukų. Įspaudžiame česnako, suberiame prieskonius, supilame grietinėlę, viską gerai išmaišome ir dar kelias minutes pakaitiname. Ragaujame, ar užtenka prieskonių ir galų gale skanaujame.

Skanaus!