Pirmadienį (sausio 18 d.) Lietuvos futbolo čempionai pateikė ieškinį dėl teisių į prekės ženklą pažeidimo ir nesąžiningos konkurencijos. Atsakovu naujoje byloje tapo futbolo klubas „Kauno Žalgiris“, kuris iki praėjusio mėnesio vadinosi „Spyriu“.

Pakeisti pavadinimą su tituluočiausia šalies krepšinio ekipa susijungę A lygos naujokai geidė dar praėjusiame sezone, bet tuomet sulaukė neigiamo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) atsako.

Vis dėlto praėjusią savaitę LFF vykdomasis komitetas pakoregavo varžybų nuostatus, uždegdamas žalią šviesą kauniečių planams.

„Kauno Žalgiris“ tapo rakštimi Lietuvos čempionų iš sostinės panagėse. Reaguodama į pasikeitusią situaciją, „Žalgirio“ vadovybė kreipėsi į teismą, reikalaudama įpareigoti Kauno klubą pakeisti pavadinimą, kad jame nebūtų naudojamas žymuo „Žalgiris“, neleisti pastarojo naudoti sportinėje ir komercinėje veikloje. Teismo taip pat prašoma pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones – uždrausti buvusiam „Spyriui“ tituluotis nauju pavadinimu iki galutinio sprendimo.

„Mūsų pozicija nesikeičia – mes siekiame taikos, bet leisti dar kam nors vadintis „Žalgiriu“ futbole nesutinkame“, – teigė „Žalgirio“ vykdančioji direktorė Vilma Venslovaitienė.

Futbolo čempionai jau yra į teismą padavę ir krepšinio čempionus. Praėjusią gegužę pateiktame ieškinyje prašoma panaikinti penkių Kauno „Žalgiriui“ priklausančių prekių ženklų registraciją.

Iki šiol dar nėra įvykęs nė vienas teismo posėdis, nes konfliktuojančios šalys mėgino susitarti taikiai. Bet derybos kol kas nebuvo vaisingos.

Primename, kad pernai A lygoje debiutavęs „Spyris“ užėmė penktą vietą. Po įsiliejimo į tituluočiausios krepšinio klubo struktūrą, „Spyrio“ dalininkais tapo „Žalgiris“, jo direktorius Paulius Motiejūnas ir ekipos treneris bei buvęs vadovas Laimis Bičkauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (212)