Pasitelkus šiek tiek kantrybės viskas pavyko puikiai.

Tortas 26 cm skersmens, stiklinės dydis 200 ml.

Papločiams reikės:

100 g sviesto;
2 kiaušinių;
1 a. š. sodos (ir šiek tiek grietinės arba acto sodai nugesinti);
4 st. miltų;
1 st. cukraus;
2 v. š. medaus;

Kremui:

1000-1200 ml grietinės (20-30 proc.);
5 v. š. cukraus pudros (arba pagal skonį);
2 v. š. želatinos;
6 v. š. citrinos sulčių (arba pagal skonį).

Eiga

Papločiai

Į puodą beriame cukrų, dedame medų bei sviestą, šiek tiek pakaitiname, kol masė taps vienalytė, ištirps cukrus. Palaukiame, kol masė šiek tiek pravės, bet visiškai neatšals, pilame išplaktus kiaušinius, sudedame nugesintą sodą, viską gerai išmaišome.

Suberiame 3 st. miltų ir užminkome tešlą. Ant stalo supilame likusią 1 st. ir išverčiame ant jų tešlą.

Minkome tol, kol tešla taps minkšto plastilino konsistencijos ir nelips prie rankų. Tešlą padaliname į 5 dalis. Kiekvieną gabaliuką kočiojame ant kepimo popieriaus, jei tešla limpa, pabarstykite miltais.

Kočiojame didesniu nei 26 cm skersmeniu, kad šiek tiek išeitų iš kraštų, kad apipjausčius turėtume likučių torto trupiniams. Papločiai turi būti labai ploni, kepant jie šiek tiek pakils.

Kepame po vieną, 200 laipsnių temperatūroje, apie 3-4 minutes. Todėl iškart paruoškite visus. Išėmus iš orkaitės iškart apipjaustykite.

Kremas

Želatiną užpilame 60 ml vandens ir paliekame išbrinkti. Grietinę sumaišome su cukraus pudra, citrinos sultimis (kiekį koreguojame pagal savo skonį). Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname, supilame į kremą ir viską išmaišome. Statome į šaldytuvą tol, kol kremas bus tokio tvirtumo, kad galima bus tepti tortą.

Lipdymas

Papločius sutepame kremu, šonus ir viršų taip pat negausiai aptepame kremu.

Dedame apie 15-20 minučių į šaldytuvą, per tą laiką sutrupiname nupjautus papločio gabalėlius iki trupinių. Apibarstome viršų, bei šonus. Nakčiai palikite šaldytuve, arba ilgiau!