Gaminimo procesas praėjo sklandžiai ir greitai, neminint pirmų prisvilusių blynų. Bet gi kaip neišbandysi naujos vaflinės? Kepimo procese dalyvavo ir mano teta, ji buvo atsakinga už kepimą, o aš už susukimą. Tik išėmus reikia iš karto susukti, nes paskui jau šaukštai popiet, nėra ko apkvaitus nuo vaflių kvapo užsižiopsot! Vaflių skonis leido pamiršti ir pasvilusius pirštus, ha! Tai taip komandiškai prikepėme kalną vaflių!

Reikės:

180 g miltų;
200 g cukraus;
200 g sviesto;
5 kiaušiniai;
3 v. š. grietinės;
1 a. š. kepimo miltelių;
1 a. š. vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos.
jei turite šliūktelkite kvapų esencijos.

Eiga:

Ištirpiname sviestą, palaukiame, kol šiek tiek atvės. Atskiriame trynius nuo baltymų. Į dubenį su tryniais suberiame vanilinį ir paprastą cukrų, maišome, kol masė taps balkšva. Supilame sviestą, grietinę ir gerai išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir sudedame į trynių masę, lengvai išmaišome, kol nebesimato sausų miltų. Baltymus suplakame iki putų ir švelniai įmaišome į tešlą.

Gerai įkaitiname vaflių keptuvę ir dedame po šaukštą tešlos, kepame iki švelnaus rudumo. Išėmus vaflį, nieko nelaukdami iš karto susukame. Kepam, sukam, ragaujam, skanaus!