„What Car?“ rinkimuose į prizus gali pretenduoti tik patys geriausi automobiliai, kuriuos galima įsigyti. Juos atrenka ekspertų komanda, įvertinusi visus automobilius ir nustačiusi, kuris siūlo geriausią kainos ir kokybės derinį.

Kaip pažymima pranešime žiniasklaidai, pretendentams į geriausiojo titulą atliekami intensyvūs testai ant įvairios dangos kelių ir bandymų poligonuose, analizuojamos eksploatacinės išlaidos ir atliekami nepriklausomi kuro sąnaudų matavimai siekiant išsiaiškinti, kuris automobilis yra ekonomiškiausias realiomis sąlygomis.

Londone vykusioje ceremonijoje triumfavo „Volkswagen“ grupės prekės ženklų automobiliai, nugalėję net aštuoniose iš 19 „geriausio pirkinio“ kategorijose.

Volkswagen Passat Variant GTE“ pripažintas geriausiu elektromobiliu, „Volkswagen Touran“ – geriausiu vienatūriu, o „Škoda„ skynė laurus mažų automobilių, šeimos automobilių ir universalų kategorijose.

Audi TT“ buvo pripažintas geriausiu kupė automobiliu, o „A4“ – geriausiu kompaktišku verslo automobiliu, kuriam atiteko ir didysis prizas – „Metų automobilis 2016“.

„Volkswagen“ grupės pranešime pažymima, jog nė vienas automobilių, gavusių prizus, nebuvo įsipainiojęs į vadinamąjį „dyzelio“ skandalą, nes su NOx ir CO2 išmetimu susijusios problemos neliečia naujų „Volkswagen“ grupės variklių, kurie per pastaruosius du mėnesius buvo pakartotai sertifikuoti.

„Kai pradėjome metų automobilio paieškas, „Volkswagen“ emisijų skandalas jau buvo pasiekęs viršūnę, o mūsų pagrindinis principas – rekomenduoti geriausius automobilius, kurie šiuo metu yra parduodami, – sakė pagrindinis Didžiosios Britanijos leidinio „What Car?“ redaktorius Jimas Holderis. – Nepaisant šio skandalo, „Volkswagen“ grupė ir toliau gamina automobilius, patenkančius į geriausiųjų sąrašą. Išbandžius juos pagal mūsų kriterijus, apimančius visus aspektus, svarbius automobilių pirkėjams, rezultatai yra akivaizdūs.“

„Audi“ yra vienintelis gamintojas, kuris per pastaruosius 10 metų daugiau nei kartą gavo „What Car?“ metų automobilio prizą – laimėtojais pripažinti „A1“, „A3“, o dabar – ir „A4“. „Audi“ atstovybė Europoje tvirtina, kad šis prizas yra pats rimčiausias pasitikėjimas, kokį tik galima gauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)