Ši Judam kartu treniruotė skirta visam kūnui. Reikės tik gero nusiteikimo.

Kaip visada, treniruotė pradedama apšilimu. Treniruotės metu bus atliekami 4 pratimai, kuriuos darant taisyklingai bei reguliariai, po mėnesio laiko pasijausite sutvirtėję, energingesni bei žvalesni.

Visi pratimai atliekami statikoje.

Pirmasis pratimas atliekamas ant žemės, rankos ir kojos yra statikoje. Labai svarbu atkreipti dėmesį į dubens padėtį- jo negalima paleisti, nes visą svorį, visą darbą turi atlikti pilvo raumenys. Jei dubenį nuleisite, visas svoris teks juosmeninei daliai. Kai dubuo bus laikomas taisyklingai, pradėkite eiti.

Ėjimas panašus į voro ėjimą: einama į priekį ir atgal. Šio pratimo pakartojimų skaičius nuo 5 iki 10.

Atliekant antrąjį pratimą, pasilikite statikoje. Vaikštoma į šalis pagal galimybę bei turimos vietos plotą namuose: du ar trys žingsniai į vieną pusę, atsispaudimas ir vėl ėjimas į kitą pusę. Pratimo pakartojimų skaičius nuo 5 iki 8.

Kadangi pratimas reikalauja nemažai pastangų, atlikus jį galima pailsėti 10 – 15 sekundžių. Svarbu paminėti tai, kad poilsio metu stovėti vietoje negalima. Reikia judėti arba vaikščioti. Jei nuovargis nejaučiamas, rekomenduojama atsigerti vandens ir grįžti prie treniruotės.

Trečiasis pratimas privers gerokai paprakaituoti. Jo atlikimo metu dirbs ne tik pilvo presas, bet ir gilieji įstrižiniai pilvo preso raumenys bei trigalvis žasto raumuo.

Atliekant pratimą, koja pritraukiama prie krūtinės, grįžtama į pradinę padėtį ir vėl pritraukiama prie alkūnės. Pratimo pakartojimų skaičius iki 12 kartų arba tiek, kiek galite. Pailsėjus 10 – 15 sekundžių judama prie paskutinio pratimo.

Šis pratimas lavina visą kūną, o ypač krūtinės bei vidinius šlaunies raumenis. Stovėsena ta pati, atsispaudžiama žemyn, o sugrįžus į pradinę padėtį, kojos išskečiamos, po to suglaudžiamos. Atliekant šį pratimą labai svarbus tempas. Rekomenduojama atlikti kuo intensyviau ir greičiau. Pratimo pakartojimų skaičius - 12 kartų.

„Šios treniruotės metu stebėkite save. Po treniruotės turite jaustis žvaliai, energingai. Nors jausite lengvą nuovargį, bet būsite geros nuotaikos. Nepersitempkite, nepervarkite, stebėkite savo širdies susitraukimų dažnį, jis turėtų būt ne daugiau kaip 80/85 proc. nuo maksimalaus, ypač jei sportuojate šiais metais pirmą kartą“ – pataria trenerė Ieva Gaučytė- Užamedzkė.