Ir iš tiesų tiek nedaug žinome apie čia pat panosėje kuriamus lietuviškus gaminius, nors šiandien dauguma jų savo kokybe ir dizainu nenusileidžia užsienio baldų gamintojų kūriniams, rašoma pranešime spaudai.

Apie vyraujančias tendencijas ir besikeičiantį tautiečių požiūrį į lietuviškus baldus pasakoja ilgametę patirtį turintys lietuvių gamintojai, užėmę beveik visą antrą aukštą baldų ir interjero centre „Domus galerija“.

Pripažinti britų

Šeimos valdoma įmonė „TCH“ jau 25 metus sėkmingai eksportuoja baldus į Didžiąją Britaniją, kur yra užsitarnavę patikimą klasikinio stiliaus baldų gamintojo vardą. Lietuvoje aktyviai veikti pradėjusi prieš trejus metus, įmonė iš pradžių nesitikėjo, kad Angliška klasika čia lengvai prigis, bet šiuo metu artimiausiuose planuose numatoma tik tolimesnė plėtra.

Pasak įmonės vadovės Monikos Noreikienės, mūsų tautiečiai vis labiau supranta lietuviško gaminio vertę – aukštą kokybę ir ilgaamžiškumą.

„Žmonės pastebi, kad mūsų baldai niekuo nenusileidžia italų gaminiams. Tai puikiai atspindi faktas, kad vieni populiariausių baldų tarp pirkėjų yra iš „Cromwell“ kolekcijos, gaminamos iš aukščiausios kokybės medžiagų, čia kiekvienas baldo išlenkimas reikalauja itin kruopštaus rankų darbo.“

Atradę nišą

Prieš trejus metus projekte „Rekomenduojame kokybę“ su išskirtiniu dekoratyviniu kubu „Cubic Deco“ laimėję apdovanojimą, šiandien „Lara/Lino baldai“ ir toliau stebina inovacijomis.

Šie lietuvių baldininkai yra sėkmingai užpatentavę ažūrinius, raižytus baldus, kurių kiekvienas yra išskirtinis autoriaus darbas. Raižytų baldų stiliaus variacijų labai daug – nuo Provanso, 60-ųjų dvelksmo iki futuristinių motyvų. Juos išvydus apima jausmas, kad nieko panašaus dar nėra tekę matyti, o ir patikėti, kad šie baldai gaminami Lietuvoje taip pat ne ką paprasčiau.

„Lara/Lino baldai“ projektų vadovė Rasa Andre sako pastebinti, kad mūsų klientai tampa vis laisvesni ir drąsesni. „Žmonės dabar jau sutinka mokėti daugiau už lietuvišką gaminį, nes žino, kad jis yra išskirtinis, pritaikytas jo individualiems poreikiams, o ne masiniam vartojimui.“

Kartu su tendencijomis

Salonas „Medis Line“, kuris atstovauja jau net 30 metų sėkmingai veikiančią ir didelį dalį savo produkcijos eksportuojančią gamyklą UAB „Medis“, išsiskiria natūralaus medžio masyvo baldais, individualaus interjero kūrimas taip pat viena stipriausių įmonės sričių.

Salono atstovė, architektė Kristina Patašienė tikina, kad lietuviški baldai populiarėja, nes atsiranda vis daugiau gerų pavyzdžių, naujų formų, neatsiliekančių nuo pasaulinių tendencijų.

„Malonu stebėti klientų nuostabą, kai pasakome, jog pas mus salone matomi baldai gaminami Lietuvoje. Gamykla turi kokybiškus įrenginius, leidžiančius įgyvendinti visas nestandartines projektuotojų ir klientų idėjas“, – dalinasi pašnekovė.

Investuoja į kokybę

Alytaus kilusios baldų gamybos įmonės „Alsotana“ atstovas Linas Strumskas mano, kad nemažą įtaką susidomėjimui lietuvių gamyba padarė ne vienerius metus propaguota tendencija rinktis kokybišką lietuvišką prekę. Įvairaus stiliaus baldus kurianti bei individualius interjero projektus įgyvendinanti įmonė siekia išlaikyti aukštą kokybę, investuodama į baldų ir medžio apdirbimo įrangą, darbuotojų meistriškumą.

„Mums pavyksta sukurti daug ambicingų projektų, nes turime profesionalių dizainerių, konstruktorių, baldų gamybos ir baldų montuotojų komandą. Labai kruopščiai prižiūrime ir kontroliuojame visą procesą: nuo pirminės baldų projekto vizijos iki paskutinio varžtelio įsukimo“, – sako L. Strumskas.

Lietuvių baldų gamintojai sutaria, kad mūsiškių įmonių stiprybė – galimybė glaudžiai bendrauti su klientu, konsultuoti, atliepti individualius poreikius, užtikrinti itin atidų baldų montavimą ir gauti džiuginantį galutinį rezultatą. O tai dažniausiai būna išskirtinis, individualiems namams pritaikytas sprendimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)