O tai galima padaryti, renkantis tam tikrus maisto produktus, rašo healthmindbodies.com.

Derinant angliavandenius, baltymus ir riebalus (taip, kai kuriuose produktuose yra riebalų) gali pakeisti jūsų gyvenimo būdą ir žymiai paspartinti medžiagų apykaitą.

Geriausias derinys – maisto produktai, kuriuose daug baltymų, saikingas kiekis riebalų ir nedaug angliavandenių. Kitaip tariant, tai baltyminė dieta, tačiau iš jo nereikia visiškai pašalinti angliavandenių ir riebalų.

Štai keli pavyzdžiai:

1. Kiaušiniai su kepta mėsa

Tipiški amerikietiški pusryčiai iš keptų kiaušinių ir kumpio nesuteiks organizmui reikiamo kiekio baltymų, nors būtų puiki pradžia.

Taigi vietoje kumpio rekomenduojame kepsnį – jame mažiau riebalų. Patartina rinktis liesesnę mėsą, o kiaušinius galite išvirti. Kietai virti kiaušiniai kur kas sveikesni nei kepti, juk taip išvengiate aliejaus ar sviesto.

2. Šokoladinis pieno kokteilis su žemės riešutų sviestu.

Šiam kokteiliui reikės baltymų miltelių ar šokoladinių baltymų miltelių, jei mėgstate saldumynus. Kitas svarbus komponentas – žemės riešutų sviestas, kuriame daug baltymų ir riebalų.

Jums reikės stiklinės migdolų pieno, pusės stiklinės minkšto sūrio, trijų šaukštų žemės riešutų sviesto, dviejų kaušelių baltymų miltelių, saldiklio, neturinčio kalorijų. Visus komponentus suplakite iki vientisos masės. Toks koktelis puikiai tiks pasportavus ar vietoje kavos su pienu.

3. Mėsainiai be bandelių

Kad ir kaip mėgtumėte mėsainius, bandelės teks atsisakyti, nes joje daug angliavandenių. Tas pats pasakytina apie įvairiausias duonas, apskritai apie kepinius iš miltų. O apskritai vietoje mėsainio patartina rinktis ką nors sveikesnio, patiekalą kuriame daug baltymų, o ne angliavandenių.

4. Orkaitėje kepta lašiša

Lašiša ne tik skanu, bet ir sveika, ypač todėl, kad joje gausu Omega-3 riebalų rūgščių ir baltymų.

Tiems, kas daug sportuoja, lašiša ypač naudinga, nes padeda augti raumenų masei. Mono nesotieji riebalai lašišoje yra sveiki riebalai, kurių reikia organizmui. Lašiša labai naudinga odai ir plaukams.

Geriausias būdas gaminti lašišą – kepti orkaitėje. Tik labai svarbu neperkepti.

5. Vanduo

Ar žinojote, kad geriant per mažai vandens sulėtėja medžiagų apykaita? Gerti vandenį – vienas paprasčiausių būdų paspartinti medžiagų apykaitą, jau nekalbant apie tai, kad vanduo kur kas sveikiau už bet kokias sultis iš pakelių ar gazuotus gėrimus.

Patarimas – gerkite šaltą vandenį, tada organizmas degins daugiau kalorijų, kad vandenį sušildytų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)