„Toliau gilinamės, paraiškų kiekiai išties įspūdingi. Darbas juda palengva, nes skubėti negalime, tad noriu tikėti, kad savo darbą baigsime per šią savaitę, bet garantuoti kol kas to tikrai negaliu“, - sako Fondo vadovas.

Anot jo, jau po pirmos darbo dienos praeitą savaitę, tapo akivaizdu, kad Fondo tarybai prireiks kur kas daugiau posėdžių nei anksčiau.

„Galiu užtikrinti, kad dėsime visas pastangas, kad sportui numatyti pinigai būtų panaudoti griežtai pagal paskirtį ir būtų užkirstas kelias bet kokiam netikslingam jų panaudojimui. Tad neatsitiktinai, visoms paraiškoms skiriam ypatingą dėmesį“, - sako R. Kveselaitis.

Šiemet fondas yra sulaukęs paraiškų už daugiau kaip 29 mln. eurų, tuo tarpu jo biudžetas siekia 6,1 mln. eurų. Naujo fondo pirmininko iniciatyva pirmą kartą šiemet kiekvieną paraišką vertino po du ekspertus, viso jų – 26. Tai jau trečias Fondo tarybos posėdis, ankstesniame buvo paskirstyta tiesioginė parama sporto šakų federacijoms, kurioms numatyta pervesti 3,59 mln. Eurų, ši parama sporto federacijoms skiriama remiantis Kūno kultūros ir sporto departamento vertinimais ir rekomendacijomis, o ne ekspertų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)