Dar viena tema – virti burokėliai. Aš mėgstu virti šviežią buroką, tačiau taupantiems laiką tikrai tiks vakuumuoti virti (ir netgi jau sutarkuoti) burokėliai.

Taigi, jei vakare susėsime prie stalo keturiese, į 5l puodą pilu 3l vandens ir dedu

1kg jautienos kulninės (ar krūtinės su kaulu)

Vandeniui užvirus, sumažinu ugnį, pridengiu puodą ir palieku virti 40-45min. Tą laiką išnaudoju daržovių ruošai:

3 vidutines bulves – supjaustau stambiais šiaudeliais
2 vidutines morkas – tokiais pačiais šiaudeliais
1 didelį virtą buroką – sutarkuoju “burokine” tarka
3-4 raugintus (ar šviežius) obuolius – supjaustau kubeliais
1 vidutinį svogūną – sukapoju stambiais kubeliais

Kaip minėjau, galima naudoti ir džiovintus obuolius. Saują su kaupu supjaustau nedideliais gabaliukais.

Išvirusią jautieną iškeliu į lėkštę ir palieku atvėsti, o tuo tarpu įkaitinu keptuvę su šlakeliu saulėgrąžų aliejaus ir sudedu svogūnus ir morkas, lėtai maišant kepu apie 10 min. Jautieną atskiriu nuo kaulo ir pasmulkinu iki nedidelių gabaliukų. Sultinį, jei reikia, perkošiu, vėl užkaičiu ir sudedu visas daržoves, išskyrus burokėlius ir obuolius, ir mėsą.

Lukteliu 5-7 min., tuomet įpilu 2 v.š. obuolių acto ir sudedu burokėlius ir obuolius. Pasūdau, pagardinu prieskonių sriubai mišiniu, jei sriuba atrodo per tiršta – įpilu šiek tiek karšto vandens.

Išjungus ugnį, leidžiu sriubai subręsti bent 1 min.

Tiekiu su grietine ar grietinėle ir ruginės duonos riekele.