Automobilių gamintoja „Audi“ savo ruožtu nusprendė sveikatos būklės stebėjimo technologijas perkelti į automobilį ir pristato naują „Fit Driver“ sistemą.

Kaip rašo „Autoblog“, nieko keisto, kad ši naujovė pristatyta technikos mylėtojų rojumi vadinamoje, šiuo metu Las Vegase vykstančioje buitinės elektronikos parodoje „Consumer Electronics Show“. Kartu su ant kūno dėvimu prietaisu, pavyzdžiui „Apple Watch“ ar „FitBit“, galinčiu nustatyti žmogaus pulsą ar kūno temperatūrą, automobilio jutikliai vertina automobilį vairuojančio asmens kvėpavimą ir vairavimo stilių.

Šie duomenys gali būti analizuojami kartu su informacija apie oro ir eismo sąlygas, taigi automobilis gali sėkmingai nustatyti vairuotojo nervingumo ir nuovargio lygmenį. Pagal šią surinktą informaciją transporto priemonė savarankiškai imsis vairuotojo būklės gerinimo veiksmų: masažo, temperatūros ar apšvietimo sureguliavimo automobilio salone.

Taigi jei jums nervus gadins iš kairės važiuojantis automobilis, bus pasirūpinta ramia muzika, padėsiančia nusiraminti.

Kadangi ši technologija kol kas dar tik žengia pirmuosius žingsnius, nekalbama apie konkrečius terminus, kada gi ši naujovė atsiras automobiliuose.

Vis daugiau kalbant apie autonominio vairavimo sistemas „Audi“ siekia paruošti išmanią sveikatos būklės nustatymo sistemą, kurią autonominis automobilis galės panaudoti skubios medicininės pagalbos poreikio atveju ir iškviesti medikus. Tiesa, kol kas tai palikime ateičiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)