Ingredientai

Miltai 150 g
Druska žiupsnelis
Miltai 2 šaukštai
Pienas 100 ml
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Muskato riešutai 0.5 šaukšto
Česnakai 2 skiltelės
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Miltus sumaišykite su druska.

Šaltą sviestą sutarkuokite į miltus ir gerai išmaišykite (turi gautis tarsi dideli sviesto trupiniai).

Suberkite smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir išmaišykite.

Įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite tešlą. Išminkytą tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą kol paruošite įdarą.

Tešla išklokite sviestu išteptos kepimo formos dugną ir šonus.

Ruoškite įdarą.

Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite svieste su druska ir pipirais kol gražiai apskrus.

Svogūnus supjaustykite griežinėliais, griežinėlius perpjaukite į kelias dalis ir dėkite kepti į sviestą. Išspauskite česnaką ir išmaišykite. Kepkite ant mažos ugnies kol svogūnai gražiai paruduos.

Įberkite miltų ir gerai išmaišykite. Supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Po poros minučių nukelkite nuo ugnies.

Į svogūnus suberkite vištieną ir plonai pjaustytą cukiniją. Išmaišykite.

Grietinėlę išplakite su kiaušiniais, druska, pipirais ir tarkuotu muskato riešutu.

Plakinį supilkite į pravėsusius svogūnus ir gerai išmaišykite.

Įdarą supilkite ant tešlos.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minutes.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai