Prasidėjus pirštinių sezonui, rankų oda išsausėja, suskilinėja. Anglų gydytojai skatina prisiminti parafino terapiją. Ši procedūra drėkina ir detoksikuoja, gerina kraujotaką, medžiagų apykaitą. Taip pat skatina odą atsinaujinti.

Prieš parafino terapiją atliekamas lengvas rankų šveitimas bei masažas. Po to rankos (beje, ši procedūra tinka ir kojoms) panardinamos į parafiną. Jame gausu naudingų medžiagų. Serumu suteptos rankų odos temperatūra pakyla vienu ar dviems laipsniais, o parafino sluoksnis neleidžia odai atvėsti. Todėl suminkštėja raginis jos sluoksnis, atsiveria poros, visos aktyviosios medžiagos prasiskverbia į giluminius sluoksnius. Šiluma verčia odą prakaituoti, taip pasišalina toksinai. Ši procedūra veiksminga savaitę.

Gydytojai ją rekomenduoja visiems, kurių kraujotaka sutrikusi. Ypač pravartu besiskundžiantiems šąlančiomis galūnėmis. Parafino terapija taip pat padeda pašalinti įtampą ir nerimą.

Kosmetikoje naudojamas išlydytas skystas parafinas, kuris uždedamas ant rankų kaukės ar aplikacijos pavidalu. Nebijokite nudegti: parafinas yra mažai pralaidus šilumai, todėl šilumą atiduoda po truputį.

Reguliariai atliekant šią procedūrą išnyksta smulkios raukšlelės. Parafinines voneles reikėtų taikyti ir alkūnėms: šios švelnios vietos reikalauja ypatingos priežiūros, o tai mes dažnai pamirštame.

Parafino terapija:

• sumažina lėtinio artrito skausmus,
• atpalaiduoja įsitempusius raumenis,
• pagerina sąnarių lankstumą,
• atpalaiduoja pavargusias rankas,
• šildo šąlančias rankas,
• gerina kraujotaką.