Skelbiama, kad „Drive Wise“ prekės ženklo automobiliuose bus įdiegtos per ateinančius 15 metų ištobulintos bendrovės inžinierių sukurtos vairavimo sistemos ir žmogaus bei automobilio sąsajos, skelbia autoblog.com.

Prieš tai, kol gatvėmis pradės riedėti savarankiški „Kia“ pagaminti automobiliai, bendrovė tikisi, kad jau 2020 metais bus pristatyti iš dalies autonomiški automobiliai. Būtent šiuos drąsius pirmuosius žingsnius autonomiškų automobilių sektoriuje „Kia“ ir pademonstruos „Consumer Electronics Show“ parodoje.

Tokios technologijos kaip „Highway Autonomous Driving“ ir „Urban Autonomous Driving“ naudoja jutiklius ir GPS, kurie leidžia automobiliui, esant reikalui, pačiam kontroliuoti savo veiksmus.

„Emergency Stop System“ technologija, kilus bėdai, iš karto nuvairuoja automobilį nuo kelio. Be to, skaitmeninė piniginė leistų transporto priemonei savarankiškai (be vairuotojo įsikišimo) susitvarkyti automobilių stovėjimo aikštelėje.

„Kia“ svarbų žingsnį dėl savarankiškų automobilių serijinės gamybos žengė 2015 metų gruodį, kai gavo oficialų leidimą Nevados keliuose atlikti autonomiškos vairavimo technologijos modelio „Soul EV“ bandymus. „Kia“ ir „Hyundai“ taip pat pažadėjo iki 2018 metų tyrimams, kurie padėtų minėtąsias technologijas pristatyti masėms, skirti 2 mlrd. JAV dolerių.

Šiuo metu „Kia“ savo bendrovės ateitį sieja būtent su autonomiškų automobilių technologijų prekės ženklu „Drive Wise“, svarbiausius savo pasiekimus šioje srityje automobilių gamintojas pademonstruos būtent „Consumer Electronics Show“ parodoje – vienas iš jų „I-Cockpit“ koncepcija.

Skelbiama, kad ji išsiskiria galimybe automobilį valdyti gestais, o atpažinusi savininko piršto atspaudus pagal jo poreikius ji parenka norimą muziką ir temperatūrą automobilio salone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)