Prabusti klausant mėgstamos muzikos

Prabudimas turi būti malonus, todėl prabuskite ne nuo žadintuvo, o sulig mėgstamos muzikos garsais, ir tai geriausia padaryti turint atsargoje 15-20 minučių. Kol jūs dar lovoje – pusiau miegantys ir sunkiai besiorientuojantys erdvėje – gerai pasirąžykite.

Dabar padėkime organizmui prabusti. Ne, nereikia šokti iš lovos ir bėgti tekinomis į vonią. Atsargiai patempkite savo ausų spenelius, tuomet priglauskite delnus prie ausų ir atlikite sukamuosius judesius – penkis kartus pagal laikrodžio rodyklę bei penkis kartus prieš.

Dabar paeiliui spauskite abiejų rankų pirštų pagalvėles – tai paprastas masažas, kurį galima atlikti neatsimerkiant, tačiau jis turi tiesiog stebuklingą poveikį. O tuomet galima atsikloti ir energingai pakratyti ore rankas ir kojas.

Kad rytas būtų ryškus

Atsikėlę iš lovos iškart atitraukite užuolaidas ar įjunkite šviesą. Jei saulės už lango nenusimato, mums patiems reikės pasirūpinti tuo, kad rytas būtų ryškus. Netaupykite žiemą apšvietimui, kitaip depresijos neišvengsite. Mokslininkai išsiaiškino, kad smegenys reaguoja į ryškią šviesą visišku prabudimu. Po kelių minučių pajusite, kad mieguistumas dingo.

Žinoma, idealu būtų pasimankštinti, tačiau mes realistai ir suprantame, kad tokius žygdarbius atlikti gali ne kiekvienas. Ir vis dėlto yra viena paslaptis, kuri padės prabusti – galima įkvėpti, pakelti rankas ir iškvepiant pasilenkti kaip galima žemiau. Arba kelis kartus padaryti atsispaudimus nuo sienelės. Šiuose pratimuose veikia didžiausi raumenys. Jų aktyvavimas paspartina kraujotaką ir suteikia organizmui žvalumo.

Pasirąžykite – ir į dušą!

Prieš eidami į dušą dar kartą pasirąžykite. Dabar – praustis! Ir jei kontrastinis dušas – ne pati mėgstamiausia procedūra, ne bėda. Išsitrinkite kūną šiurkščia plaušine. O štai apšlakstyti šaltu vandeniu bent jau veidą ir kojas reikėtų būtinai.

Dar viena stebuklinga priemonė – specialus dygus kilimėlis. Ant jo reikėtų atsistoti basomis kojomis ir minkyti, kol valotės dantis. Nesijaudinkite, nieko, išskyrus naudą ir malonumą, tai neatneš. Poveikis viršys jūsų lūkesčius – ne tik prabudimui, bet ir sveikatai.

Skanūs pusryčiai

Tegu pusryčiai būna skanūs. Jei yra galimybė išsispausti apelsinų sulčių – puiku. Jei norisi kiaušinienės su kumpiu ar gabalėlio torto – labai gerai. Valgykite viską, ko norisi, tik nepersivalgykite. Pusryčiams pasirinkite ryškesnius indus – oranžinius, geltonus, žalius. Šios spalvos džiugina akis ir dovanoja gerą nuotaiką.

Puikiai padeda nubusti šviežios kavos su kardamonų kvapas, šviežia arbata su citrina. Jei netingite virti košės, įberkite į ją razinų. Puiku, jei mėgstate lašišą. Sumuštinis su lašiša – omega-3 riebiųjų rūgščių šaltinis, kuris yra puikus natūralus antidepresantas.

Jei jūs nubudote, o jūsų veidas – dar ne

Retai kurį mūsų džiugina rytinis atvaizdas veidrodyje. Tačiau viskas pataisoma. Jei jūs nubudote, o jūsų veidas – dar ne, pabandykite štai kaip užtepti dieninį kremą: atsisėskite taip, kad alkūnėmis būtų patogu atsispirti į kelius. Paimkite užtektinai kremo, sušildykite jį rankose ir tepkite masažo linijomis.

O dabar atsiremkite alkūnėmis į kelius paslėpkite veidą delnuose. Lėtai suskaičiuokite iki 10. Dabar – akiduobės, vėl skaičiuojame iki 10. Toliau – kakta, skruostai. Nauja pozicija – naujas skaičiavimas.

Tada delnus priglauskite prie ausų, prie limfmazgių – vėl skaičiuokite iki 10. Pakartokite visą kompleksą 3 kartus. Netempkite ir nejudinkite odos – tiesiog spauskite delnus. Tokio savimasažo variantų gali būti begalė, o efektas – momentinis ir įspūdingas.

Taip tik atrodo, kad visa tai, ką papasakojome, užima daug laiko. Juk jei save mylime, visa tai – tik įpročio reikalas. O kas gali būti geriau, nei įprotis būti sveikai ir gražiai?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)