"Filmo premjera įvyks rugpjūtį, per mano 100-ąjį gimtadienį", - L.Riefenstahl žodžius pirmadienio numeryje cituoja laikraštis "Die Welt".

Paskutinis pilnametražis L.Riefenstahl filmas "Žemuma" (Tiefland) buvo išleistas 1954-aisiais. Nuo to laiko L.Riefenstahl pavardė dėl jos darbo Trečiojo reicho metais buvo "juoduosiuose" sąrašuose.

Dokumentinis filmas "Valios triumfas" apie 1934 metais įvykusį nacių partijos maršą Niurnberge padėjo sudaryti Adolfo Hitlerio, kaip visagalio lyderio, įvaizdį ir visiems laikams su juo susiejo L.Riefenstahl vardą.

Kūrėjos 1938 metais išleista dokumentinė juosta "Olimpiada" (Olympia) apie 1936-ųjų Berlyno olimpiadą yra laikoma vienu didžiausių ir novatoriškiausių XX amžiaus filmų.

Naująjį 45 min. trukmės L.Riefenstahl filmą "Povandeniniai įspūdžiai" sudarys medžiaga, nufilmuota nardant Indijos vandenyne. 1974-2000 metais L.Riefenstahl su akvalangu ir filmavimo kamera buvo panėrusi daugiau nei 2 tūkst. kartų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją